21 листопада 2013, 16:15

Відбулося перепоховання воїнів Червоної Армії

На території Маломиколаївської селищної ради Антрацитівського району, згідно з Порядком організації робіт з пошуку і впорядкування поховання жертв війни та політичних репресій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.2000 № 1867 «Про затвердження Комплексної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій», у жовтні поточного року за участю спеціалізованої установи «Військові меморіали» м. Дніпропетровськ, при сприянні «Регіонального історико-пошукового об'єднання «Патріот», і спеціалізованого підприємства «Донбас 43» м. Луганськ проведено пошукові роботи.

У ході цих робіт знайдено останки загиблих воїнів Червоної Армії.

21 листопада, в рамках виконання Державної «Комплексної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій», директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Олександр Голуб прийняв участь у мітингу-реквієму присвяченому вшануванню пам’яті загиблих воїнів і їх перепохованні.

Мітинг-реквієм зібрав усіх небайдужих людей, які виразили свою вдячність і провели в останній путь воїнів-визволителів.

Під час мітингу-реквієму голова райдержадміністрації Олександр Тимошенко відзначив, що борг нинішнього покоління - з почестями провести в останній путь героїв, що звільняли антрацитівськую землю від німецько-фашистських загарбників. Він висловив величезну подяку пошуковим загонам, що займаються цією важливою справою.

Начальник Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації  Олександр Голуб під час мітингу сказав, що вахта пам'яті по пошуку й перепохованню загиблих у роки війни воїнів буде тривати доти, доки не поховають останнього солдата.

Хвилиною мовчання ушанували пам'ять воїнів, що не повернулися з полів війни. І під залпи салюту провели  їх в останню путь.