22 листопада 2013, 16:21

У містах та районах області: Теплоенергозбереження – одн із основних напрямів діяльності

Як повідомляє прес-служба Сєвєродонецької міської ради, у рамках телепроекту «На першому плані» відбулася зустріч міського голови м. Сєвєродонецька Валентина Казакова із представниками міських ЗМІ, де він повідомив, що сьогодні в Україні діє «Угода мерів», яку підписали порядку 70-ти мерій. Як правило, це міста, які беруть участь у яких-небудь грантах, що виділяються європейським співтовариством і спрямовані, у першу чергу, на енергозбереження. Сєвєродонецьк на своєму рівні намагається вирішувати дані проблеми за рахунок впровадження альтернативних джерел. Допомога меріям іде через Кіотський протокол, де одним з головних розділів є зниження викидів парникових газів у атмосферу. «Угода мерів» – це ініціатива Європейського Союзу, що поєднує місцеві, регіональні, національні органі влади по виконанню прийнятих на себе зобов'язань. Сесія Сєвєродонецької міської ради дала добро на підписання даного документа, виходячи з того, що наше місто є учасником трьох європейських програм.

Одна з них – впровадження програми Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО, яка дозволить організувати в новій частині міста подачу тепла в житлові будинки, використовуючи індивідуальні теплові пункти.

Ще одна із програм спрямована на впровадження нових технологій, які застосовуються при зовнішньому освітленні. Її реалізація дозволить розв'язати проблему освітлення вулиць міста.

Утеплення житлових будинків – одне з напрямів міської програми з теплоенергозбреження. За три роки утеплено 14 житлових будинків на загальну суму більше 5 млн. грн. Люди, що живуть у них, уже оцінили вигоду термомодернізації. Місто продовжує займатися цим і далі.

Ще один напрямок – це заміна старих віконних блоків у навчальних закладах на енергозберігаючі.

Одним з гострих питань залишаються покрівлі житлових будинків. І тут ми відійшли від традиційних методів їх ремонту. На 18 будинках застосували пінополіуретанове покриття. Це дозволило поліпшити тепло- і шумоізоляцію, у квартирах верхніх поверхів стало набагато тепліше.