04 грудня 2013, 11:55

Засідання обласного штабу

Сьгодні відбулося чергове засідання обласного штабу із забезпечення стабільного проходження опалювального сезону на об'єктах житлово-комунального господарства та соціального призначення в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, в якому в режимі відеоконференції взяли участь керівники усіх міст і районів Луганської області, а також керівники енергопостачальних і енергоспоживаючих підприємств.

У ході засідання обласного штабу розглянуто стан виконання завдання Віце-прем'єр-міністра України Вілкула О.Ю. щодо забезпечення стабільного функціонування систем життєзабезпечення і розрахунків за спожиті енергоносії, низку інших питань.

Керівники територій, енергопостачальних та енергоспоживаючих підприємств доповіли про стан проходження опалювального сезону та вжиті заходи для забезпечення оперативного реагування при виникненні будь-яких аварійних ситуацій.

Особлива увага була приділена питанню децентралізації опалення в містах Брянка і Попасна за рахунок субвенції з державного бюджету бюджетам міст та районів на виконання заходів із децентралізації теплопостачання (встановлення систем індивідуального опалення пільгової категорії громадян). Так, у поточному році, заплановано встановити системи індивідуального опалення в 370 квартирах пільгової категорії громадян, у тому числі м. Брянка - 321 од., м. Попасна – 49 од. На цей час виконано роботи у м. Брянка – 300 квартир (93%), у м. Попасна – 31 квартира (63 %). Роботи з облаштування квартир системами індивідуального опалення тривають і знаходяться на контролі в облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації в області у період з 19 по 30 листопада організовано проведення декади благоустрою й санітарного очищення населених пунктів і прилягаючих до них територій від сміття.

За інформацією виконкомів міськрад і райдержадміністрацій, в рамках проведеної декади, ліквідовано 1480 несанкціонованих звалищ, з яких вивезено більш 42,0 тис.м3 відходів. Очищено 28,2 млн м2 доріг і 3,3 млн м2 тротуарів. Наведено в порядок на 1829 зупинках громадського транспорту.

Однак, це тільки незначна частина того, що необхідно зробити. Ці факти підтверджують і проведені перевірки. Результати акції показали, що цьому сприяє недостатня робота органів місцевої влади з керівниками підприємств, установ і організацій з питань дотримання правил благоустрою. Суттєво впливає на стан справ і не прийняття до порушників своєчасних заходів адміністративного впливу.

Виконання заходів необхідно продовжувати.

За підсумками засідання дані протокольні доручення.