11 грудня 2013, 14:31

Уряд унормував питання перерахунку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

 

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, Уряд затвердив Порядок проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі. Відповідну постанову схвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

Він пояснив, що чинним законодавством визначено обов’язок виконавця, виробника послуги проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі. Однак не було встановлено єдиних вимог до процесу здійснення виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відповідного перерахунку. 

Міністр зазначив, що головна мета документу – забезпечити реалізацію права споживачів на зменшення розміру плати за такі послуги при настанні умов, визначених Порядком.

Порядок визначає обов’язок виконавця вести облік доходів і витрат, кількісних та якісних показників надання послуг по кожному будинку та кожній складовій тарифу окремо та обов’язок інформувати споживачів про структуру, склад фактично понесених витрат, обсяг виконаних, запланованих робіт, а також про здійснення перерахунку; встановлює яким чином проводити перерахунок за умови отримання від споживачів актів-претензій, визначає умови, за яких перерахунок не проводиться.