12 грудня 2013, 16:42

У містах та районах області: Новий ліфт для мешканців багатоповерхового будинку

За інформацією відділу внутрішньої політики та інформаці Стахановської міської ради, 11 грудня у першому під’їзді будинку № 25 по вул. 60 років Жовтня м. Стаханова відбувся пуск нового пасажирського ліфта. Гроші у розмірі понад 200 тис грн на встановлення нового ліфта були виділені з міського бюджету. 

Як зазначив міський голова м. Стаханова Юрій Борісов, це перші кроки на шляху відновлення ліфтового господарства у місті: «Наступного року ми плануємо виділити кошти на встановлення ще трьох ліфтів. Пріоритетними будуть багатоповерхові будинки, де мешкають інваліди та ветерани війни, які живуть вище четвертого поверху. Роботи з демонтажу можливо розпочнуться вже у цьому році».

У даному під’їзді мешкає інвалід-колясочник Владислав Рибалко. За словами його матері Валентини Рибалко, для їх родини це справжнє свято.

Навесні поточного року Валентина Рибалко звернулась до міського голови Юрія Борісова та до голови обласної адміністрації Володимира Пристюка з приводу відновлення роботи ліфта у будинку. Завдяки спільним зусиллям проблему вирішено і найближчим часом мешканці будинку зможуть користуватися новим ліфтом.

 «На сьогодні повністю закінчено монтаж самого ліфта, ведуться пуско-налагоджувальні роботи. Ліфт працює прекрасно. Новий ліфт є продукцією національного заводу-виробника, який знаходиться під Києвом і з яким у нашого підприємства налагоджений тісний взаємозв’язок. 11 жовтня 2013 року наше підприємство отримало ліфт на склад і ми розпочали демонтаж старого та одночасно монтаж нового обладнання. Мешканці зможуть користуватись ліфтом по закінченні вирішення організаційних питань, а саме передачі на баланс відповідній організації для подальшої експлуатації, та отриманні офіційного дозволу інспекції Держтехнагляду», - відмітив керівник підприємства ТОВ «Стахановліфтмашсервіс» Олександр Єрьоменко.

Значних зусиль при проведенні робіт з реконструкції ліфту доклали і працівники комунального підприємства «Відродження», які займались обрамленням, розпиловкою матеріалів, ремонтом під’їзду та благоустроєм прилеглої до будинку території.

Також для зручного спуску інвалідного візка у під’їзді встановлено пандус.