27 грудня 2013, 09:44

На колегії Мінрегіону підведено підсумки роботи галузі у 2013 році та визначено пріоритетні напрямки діяльності на 2014 рік

26 грудня відбулася підсумкова колегія Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра, підчас засідання колегії Віце-прем’єр Олександр Вілкул підкреслив, що велика увага у 2013 році приділялася реалізації в регіонах проектів  модернізації житлово-комунального господарства.

Слід зазначити, що основний вектор діяльності в житлово-комунальній галузі Луганської області в поточному році був направлений на реалізацію, визначених пріоритетів - це поліпшення водопостачання населення, оптимізація і децентралізація систем теплопостачання населених пунктів, з метою скорочення споживання природного газу, реформування житлового сектора економіки.

У 2013 році практично завершена децентралізація в 12 містах з чисельністю населення 526 тис. чоловік; на індивідуальне опалення переведено 112,5 тис. квартир; з експлуатації виведено ще 64 нерентабельних котелень; покращено теплопостачання 45 об'єктів соціальної сфери. Також підприємствами теплопостачання на 114,5 млн. кубометрів скорочено споживання природного газу та на 25,1 млн. кВт / год на рік - електроенергії.

Крім того, поліпшено водопостачання і переведено на цілодобову подачу води 17 населених пунктів регіону. Сьогодні вже дві третини населення області (68 %) отримують питну воду безперебійно і цілодобово. Продовжена реалізація проекту очищення шахтних вод для водопостачання міст Свердловськ і Ровеньки.

Також активізовано роботу по створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. На Луганщині за рік створено 64  ОСББ та на сьогодні всього діють 784.

За словами Віце-прем’єра Олександра Вілкула, пріоритетними напрямками діяльності з питань подальшого реформування та розвитку житлово-комунального господарства в 2014 році стануть вдосконалення нормативно-правової бази, залучення міжнародних фінансових інвестицій, зменшення споживання газу підприємствами теплокомуненерго, забезпечення населення якісною питною водою, стимулювання створення ефективних власників житла, модернізація житлово-комунальної інфраструктури; посилення кадрової та інформаційної політики в галузі.