08 січня 2014, 15:07

Вступили в дію зміни до законодавства щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об’єктів у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, з 1 січня 2014 року вступили в дію зміни до законодавства щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності (Закон України від 10.10.2013 р. N 640-VII).  
 
Зміни чітко врегульовують процес підготовки об’єкту централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення до передачі в концесію, а також процедуру проведення концесійного конкурсу і передачі об’єкту в концесійне користування.
 
Визначені також особливості здійснення концесійної діяльності, порядок повернення об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення у разі припинення договору концесії. 
 
Концесійна форма співпраці територіальної громади і приватного сектору економіки передбачає, що концесіонер, отримуючи комунальне майно, як закінчений виробничий цикл, бере на себе фінансування відновлення (утримання майна у належному робочому стані) та поліпшення об’єкту концесії. Приватні інвестиції знімуть навантаження з місцевих бюджетів щодо подальшого функціонування та модернізації об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, при цьому забезпечуватимуть як надходження до бюджету від раніше нерентабельних виробництв, так і зростання вартості комунального майна територіальних громад.