16 січня 2014, 15:37

Всеукраїнська селекторна нарада

Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула відбулася селекторна нарада з питань контролю за проходженням опалювального сезону, стану розрахунків за природний газ та теплову енергію, перегляду тарифів на послуги з теплопостачання.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник на селекторній нараді наголосив, що пріоритетами розвитку галузі в 2014 році є активізація роботи з провадження заходів по модернізації всіх підгалузей житлово-комунального господарства, підвищення рівня забезпеченості населення комунальними послугами та підвищення їх якості і забезпечення безперебійності цих послуг.

Також на першому місці - скорочення споживання природного газу на виробництво теплової енергії, стовідсоткове забезпечення технологічного та комерційного обліку води і тепла, зниження втрат та неврахованих витрат та ряд інших завдань.

У зв’язку з ускладненням погодних умов у найближчі два тижні, Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул поставив завдання підвищити контроль за забезпеченням стабільного функціонування систем життєзабезпечення, станом комунальної техніки, кількості палива та посипкових матеріалів.

Слід відзначити, що опалювальний період у Луганській області проходить стало. Аварійно-ремонтні бригади забезпечені необхідними ресурсами. Диспетчерські служби працюють у цілодобовому режимі. Для оперативного реагування в період снігопадів, ожеледиці, інших несприятливих погодних умов підготовлено 360 одиниць (100%) спеціальної та іншої техніки. На випадок надзвичайної ситуації складено базу щодо додаткового залучення 446 одиниць техніки сільськогосподарських та інших підприємств. Заготовлено необхідний об’єм посипкових матеріалів.