27 січня 2014, 15:01

Розвиток міжрегіонального співробітництва

 

Протягом 2011-2012 років Луганською облдержадміністрацією підписано угоди про розвиток міжрегіонального співробітництва з органами влади Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Херсонської областей.

Підписання зазначених документів дозволило суттєво поглибити ділові та дружні відносини і сприяє реалізації міжрегіональних проектів.

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації на виконання плану заходів з реалізації зазначених угод проведено низку заходів, у тому числі й з обміну досвідом стосовно впровадження альтернативних природному газу видів палива для опалювальних котелень.

Так Харківській, Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областям запропонована для ознайомлення технологія використання водовугільної суміші, яка розроблена Луганським державним інститутом житлово-комунального господарства і будівництва.

Спільно з представниками Дніпропетровської області вивчено досвід взаємодії диспетчерської служби з територіями та підприємствами житлово-комунального господарства області. Крім цього вивчено досвід щодо організації заходів із пошуку та перепоховання жертв війни і політичних репресій.

Вивчено досвід Запорізької області щодо створення та реєстрації будинків з елементами функцій з управління та обслуговування будинків, а у Харківській - досвід зі створення ОСББ, модернізації систем теплопостачання.

У результаті спільних дій Луганської, Донецької та Харківської облдержадміністрацій було вирішено питання виділення з державного бюджету 40 млн грн на фінансування прокачування по каналу Дніпро-Донбас 130 млн куб.м. Дніпровської води для екологічних попусків та стабілізації рівня річки Сіверський Донець.