05 лютого 2014, 14:33

Злагоджена робота працівників житлово-комунального господарства та інших служб запорука дієвості систем життєзабезпечення в складних погодних умовах

 

Стале функціонування всіх систем життєзабезпечення – завдання, яке перед нами ставить керівництво держави.

Працівники житлово-комунального господарства області забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення в складних погодних умовах. Це тепло- і водопостачання, експлуатація житла, дорожнє господарство.

В даний час працюють всі 1527 опалювальні котельні, теплоносій подається в усі житлові будинки та об'єкти соціальної сфери, своєчасно розчищені вулиці і дороги.

Однак іноді збої в роботі систем життєзабезпечення мають місце. До основних слід віднести пориви, в першу чергу трубопроводів систем водопостачання і меншою мірою теплотрас. Причина відома - це значний фізичний знос магістральних і розвідних трубопроводів.

Завдяки злагодженій роботі працівників житлово-комунального господарства та інших служб аварій, що виникають на об’єктах життєзабезпечення на території області ліквідовуються в найкоротші терміни. Прикладом цього є чітка координації роботи, що дозволила протягом доби ліквідувати аварію на магістральному водогоні “Алчевськ-Петрівське”, яка сталася 4 лютого.

Слід зазначити, що задля оперативного реагування на можливі аварійні ситуації у цілодобовому режимі працюють усі диспетчерські служби. Аварійно-ремонтні бригади розміщені на об’єктах теплоенергетики, у водопровідно-каналізаційному господарстві, на підприємствах з обслуговування житла.