03 березня 2014, 16:51

Системи життєзабезпечення Луганської області працюють в нормальному режимі.

Сьогодні відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожитий природний газ та електроенергію.

Підприємства тепло-, водо-, газо-, електропостачання, всі об'єкти і системи, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення населення області, функціонують в штатному режимі, їхні дії скоординовані.

Всі 1527 теплогенеруючі установки працюють. Теплоносій подається у всі школи - 691 од., дитячі садки - 404 од., лікувальні установи - 299 од., 16116 житлові будинки.

У цілодобовому режимі працюють диспетчерські служби, аварійно-ремонтні бригади, які забезпечені необхідними ресурсами та механізмами.

Відсутні проблеми з постачанням енергоносіїв. Виникаючі перебої у водопостачанні населених пунктів пов'язані зі значним фізичним зносом магістральних водоводів.

Усі локальні пошкодження ліквідуються в нормативні терміни.

Враховуючи сприятливі погодні умови, комунальні служби вже зараз приступили до робіт з очищення узбіч доріг, лісосмуг, берегів водойм і територій населених пунктів області від сміття.

Для організації робіт з ремонту доріг комунальної власності виконуються всі необхідні процедурні питання.

Станом на 01.01.2014 заборгованість за спожитий природний газ підприємств комунальної теплоенергетики області становить 806,3 млн грн.

У 2013 році підприємствами теплоенергетики спожито 316,5 млн м.куб природного газу на суму 630,3 млн грн, фактично сплачено - 381,7 млн грн. Рівень розрахунків з урахуванням фактичної оплати в 2013 році склав 60,6 %, але був би значно вище з урахуванням наявної у підприємств теплопостачання невідшкодованої тарифної різниці по населенню і бюджетах, заборгованості з пільг, субсидій та заборгованості бюджетних установ. Також джерелом оплати є дебіторська заборгованість населення - 425 млн грн. На жаль, у січні рівень розрахунків населення за послуги теплопостачання знизився на 22 % і становить 72 %.

Станом на 01.02.2014 заборгованість за електроенергію підприємств теплового господарства становить 105,8 млн грн, водопровідно-каналізаційного господарства - 788,8 млн грн. У січні 2014 підприємствами тепло-, водопостачання спожито електроенергії на 47,7 млн грн, сплачено - 15,3 млн грн. Рівень розрахунків склав 32 %.В області є баланс і джерела погашення заборгованості за електроенергію. Це невідшкодована тарифна різниця по населенню, бюджетам та іншим споживачам, дебіторська заборгованість населення.

Підприємствами тепло-, водопостачання претензійно-позовна робота ведеться.