17 грудня 2015, 16:10

Системи життєзабезпечення Луганської області працюють в нормальному режимі.

      Сьогодні відбулася селекторна нарада Мінрегіону з питань проходження опалювального сезону 2015-2016 років. У нараді взяли участь керівництво облдержадміністрації, міські голови, керівники підприємств житлово-комунального господарства.

      Слід зазначити, що підприємства тепло-, водо-, газо-, електропостачання, всі об'єкти і системи, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення населення області, функціонують в штатному режимі. Теплоносій подається у всі школи - 306 од., дитячі садки - 251 од., лікувальні установи - 68 од., 1790 житлові будинки.

      У цілодобовому режимі працюють диспетчерські служби, аварійно-ремонтні бригади, які забезпечені необхідними ресурсами та механізмами.

      Також на нараді розглянуто стан розрахунків за природний газ та теплову енергію підприємствами галузі. Станом на 01.12.2015 заборгованість за спожитий природний газ підприємств комунальної теплоенергетики області становить 317,1 млн грн. Рівень розрахунків  склав 45 %. Заборгованість за електроенергію підприємств теплового господарства становить 27,3 млн грн, водопровідно-каналізаційного господарства - 47,7 млн грн. Рівень розрахунків склав 24 %.

       В області є джерела погашення заборгованості за енергоносії. Це невідшкодована тарифна різниця по населенню, бюджетам та іншим споживачам, дебіторська заборгованість населе