29 листопада 2016, 09:05

Процес створення ОСББ увійшов у геометричну прогресію

Процес створення ОСББ увійшов у геометричну прогресію. Із 120 тисяч будинків багатоповерхового фонду об'єдналося майже 24 тисячі. Половина з них – за останні півтора року. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в інтерв'ю газеті «Деловая столица».

За його словами, стимулювання ОСББ – не є прагненням ліквідувати ЖЕКи. «Ми хочемо, щоб у людей з'явилася можливість вибирати, і провівши конкурс, отримати кращі ціну і якість. ОСББ – це не тільки можливість вибирати постачальника послуг, але і шанс модернізувати своє житло», - підкреслив Геннадій Зубко.

          Він зазначив, що розвиток системи ОСББ – єдиний шлях, який дасть поштовх модернізації житлового сектору. «Муніципалітети багатьох міст гроші на підтримку житлового фонду виділяють для ОСББ. Як ефективний власник, ОСББ здатне контролювати якість і вартість робіт, організувати конкурс для фірм-виконавців і підписати договір з гарантійними зобов'язаннями. А ЖЕК рідко відповідає за неефективне використання грошей платників податків. Тому ми створили законодавчу базу для такого ефективного власника, як ОСББ, який може отримувати гроші з державного бюджету та Фонду енергоефективності», - сказав Геннадій Зубко.