16 травня 2017, 14:51

Цього тижня 16 ОСББ отримали від Уряду понад 2 млн грн фінансової допомоги на утеплення багатоповерхівок за програмою "теплих" кредитів

   Днями Держенергоефективності здійснило чергове відшкодування учасникам Урядової програми «теплих» кредитів. Цього разу безповоротну фінансову допомогу на утеплення у розмірі 2,2 млн грн отримали 16 ОСББ. Відшкодування здійснено відповідно до реєстрів позичальників за березень, поданих Укргазбанком до Агентства.

   «Як бачимо, ОСББ отримують чималу компенсацію своїх витрат на енергоефективні заходи. Можливість заощадити кошти під час впровадження заходів – це ще один важливий фактор, який стимулює ОСББ брати участь у програмі», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

   Нагадаємо, що чимало ОСББ в Україні поспішають скористатися програмою «теплих» кредитів. За умовами програми їм відшкодують від 40% до 70% суми залучених на утеплення коштів. Крім того, за ініціативи Держенергоефективності, є шанс отримувати подвійну і навіть потрійну компенсацію витрат. Агентством налагоджено співпрацю з місцевими органами влади, які активно долучаються до співфінансування енергоефективних заходів.

   Як засвідчують ОСББ-учасники програми, після проведення, наприклад, комплексної термомодернізації мешканці багатоповерхівок вдвічі менше сплачують за опалення. Крім того, в утеплених будинках жити набагато комфортніше, а вартість квартир підвищується щонайменше на 25%.

 

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ