08 червня 2017, 09:24

Відновлено централізоване водопостачання у місті Лисичанську

Для нормалізації ситуації у Лисичанську, де 30 тис. населення майже два тижні перебували без води, у середу на вечірній нараді в Луганській облдержадміністрації прийняли низку важливих рішень, завдяки яким сьогодні о другій годині відновлено централізоване водопостачання у місті.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, міській голова Лисичанська Сергій Шилін, директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Євген Лисенко, представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», Департаменту житлово-комунального господарства, Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження.

Нагадаємо, що загальна сума боргу  ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію складає 154 млн грн, з них 24 млн грн – штрафні санкції. Тому на початку минулого тижня ТОВ «ЛЕО» відключило ряд об’єктів міського водоканалу від електропостачання, що призвело до зупинки централізованої подачі води до декількох районів м. Лисичанська.

За підсумками наради в ОДА міський голова Сергій Шилін ініціюватиме проведення позачергової сесії міськради, яка відбудеться у п’ятницю, 9 червня. На ній депутати повинні будуть прийняти рішення щодо виділення 1 млн грн для погашення ЛКСП «Лисичанськводоканал» частини заборгованості перед ТОВ «ЛЕО». А підприємство зобов’язалося щоденно перераховувати порядку 30-40 тис. грн ТОВ «ЛЕО» з суми надходжень за сплату населенням послуг з водопостачання та водовідведення.

Також, як зазначив директор Департаменту ЖКГ Віталій Сурай, на минулому тижні узгоджено тарифну різницю для ЛКСП «Лисичанськводоканал» у сумі майже 13 млн грн, що дозволить підприємству зменшити загальну заборгованість. Відповідний договір до ТОВ «ЛЕО» міська влада, згідно із зобов’язанням, повинна передати до п’ятниці.

Ще 2 млн грн буде виділено за ініціативи голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з обласного бюджету.

Також у подальшому робоча група надаватиме допомогу ЛКСП «Лисичанськводоканал» з мінімізації технічних витрат підприємства, зниження енергоємності об’єктів, налагодження економічного балансу, зменшення втрат у процесі водопостачання.