01 серпня 2017, 17:23

Реалізація програми «Питна вода Луганщини» під’єднає віддалені населені пункти до централізованого водопостачання

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай розповів про стан водопровідно-каналізаційного господарства області під час брифінгу для ЗМІ.

Під час доповіді він розповів про сприяння голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза у ліквідації наслідків знеструмлення систем водопостачання населених пунктів та внесення змін до обласної програми «Питна вода Луганщини». Програма передбачає підвищення якості питної води, підвищення енергоефективності водопостачання та систем водовідведення.

Віталій Сурай зазначив, що вкрай необхідною для виконання є система оптимізації водопостачання населених пунктів до першої половини 2018 року.

Окремою темою спікер виділив питання щодо під’єднання до послуг централізованого водопостачання і водовідведення нових населених пунктів. Зокрема, він навів приклад, що завдяки реалізації програми кількість абонентів Троїцького району, які під’єднані до системи водопостачання має збільшитись вдвічі.