06 вересня 2017, 16:51

Витрати місцевого самоврядування на сферу ЖКГ недостатні, — Зубко

124 млрд грн – це доходи бюджетів розвитку місцевого самоврядування за 8 місяців поточного року, це на 28 млрд грн більше, ніж в минулому році. В той же час обсяги фінансування ЖКГ на підготовку до опалювального сезону складають 3,5 млрд гривень. Про це повідомив під час засідання Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр пояснив, що в зазначену суму входить підготовка теплопостачальних підприємств, водопровідної галузі, житлового фонду тощо. «В 2015 році обсяг фінансування підготовки до опалювального сезону регіонів – 2,1 млрд гривень. Це означає, що лише на 50% місцеве самоврядування збільшило свої видатки на галузь. Порівнюючи з додатковими доходами в мільярди гривень, які отримують місцеві бюджети в результаті фінансової децентралізації, не зрозуміло чому сфера ЖКГ випадає з пріоритетів місцевої влади», — наголосив Геннадій Зубко.

«Сфера ЖКГ повинна бути в пріоритеті серед витрат місцевого самоврядування. Це в першу чергу – надання якісних послуг населенню в сфері тепла, води, вивозу побутового сміття, дорожнього господарства, підготовки й ремонту житлового фонду», — підкреслив він.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України