12 вересня 2017, 12:06

В містах та районах області: У Новопсковському районі завершено всі планові роботи на системах опалення

За інформацією Новопсковської райдержадміністрації, на цей час на об’єктах житлово-комунального господарства та соціальної сфери району завершені всі планові роботи на системах опалення та усунуто всі порушення, виявлені в період підготовки до опалювального сезону.  Підготовлено 59 комунальних котелень, що становить 100%.

 Більшість керівників підприємств і установ району, сільські та селищні голови забезпечили виконання певного обсягу робіт щодо підготовки своїх об’єктів до роботи в зимовий період.

 Дане питання  знаходиться на особливому контролі в райдержадміністрації та є вкрай важливим для мешканців району.

З метою перевірки теплового господарства та підписання актів готовності по соціально важливим споживачам, прискорення цієї роботи, до району райдержадміністрацією був запрошений інспектор з Держенергонагляду. На сьогоднішній день по загальноосвітнім школам та по закладам охорони здоров’я акти підписані в повному обсязі, з 10 дитячих садків – підписані  9 (90%).

Що стосується житлового фонду, то за інформацією сільських, селищних рад, на території яких є багатоквартирний житловий фонд, з 95 житлових будинків підготовлено 95 будинків – 100 %, планова перевірка технічного стану та прочистки вентиляційно-димових каналів триває, паспорти готовності на житлові будинки будуть виготовлені у повному обсязі до 01 жовтня 2017 року.

Для належного утримання автодоріг загальнодержавного значення на сьогоднішній день відремонтовано 6 одиниць техніки, яка буде працювати в зимових умовах, заготівля посипкового матеріалу розпочалася, на даний час заготовлено 0,535 тис.т суміші, що становить 20% від потреби.

 Для здійснення заходів з очищення від снігу тротуарів, прибудинкової та внутрішньоквартальної території в районному центрі в зимовий період буде задіяна техніка комунального підприємства «Новопсковжитло», також планується придбати додатково шанцевий інвентар та заготовити пісок.

Отже, робота щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери нашого району до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років триває.