12 вересня 2017, 16:22

В містах та районах області: Відбулося засідання районного штабу з підготовки до опалювального сезону

За інформацією Біловодської райдержадміністрації, 11 вересня 2017 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Вадима Муратова  відбулося засідання районного штабу  з підготовки житлово-комунального господарства та  об’єктів соціального призначення   району до сталої роботи у осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

У засіданні штабу взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств житлово-комунального господарства та соціальної сфери, представник інспекції Держенергонагляду в  Луганській області а також представники профільних підприємств району. Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Ольга Дяченко доповіла присутнім про основні заходи, що здійснюються в районі при підготовці до опалювального сезону 2017-2018 років. Також учасники засідання заслухали інформацію директора  КП «Біловодськтепло» Михайла Хоружого, головного лікаря  КЗ «Біловодський районний ЦПМСД» Зої Малищенко,   начальника  відділу освіти райдержадміністрації Олексія Щітки та в.о. начальника відділу культури райдержадміністрації Олени Брус.

За результатами доповіді зазначено, що підготовка теплового господарства та об’єктів соціальної сфери району проходить згідно із затвердженими графіками. На території району налічується 21 газова котельня та топочна - підготовлено 21;  20 котелень та топочних на твердому паливі - підготовлено 18; 1 на електроопаленні - підготовлено 1. Протяжність теплових мереж складає 4,48 км - підготовлено 4,48 км.

Загальний відсоток підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до опалювального періоду 2017-2018 рр. становить 95%.

Заборгованість по оплаті за природний газ по бюджетним організаціям, які утримуються за рахунок районного бюджету, відсутня.

Біловодським ремонтно – експлуатаційним підприємством виконано заміну труб на ділянках водопровідних та каналізаційних мереж,  підготовлені до експлуатації в зимових умовах водозабірні  свердловини та каналізаційні насосні станції.

 Проведено герметизацію інженерних вводів та проводиться перевірка димовентканалів в багатоквартирних житлових будинках. Ведуться роботи по реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».

 В закладах освіти  проведено поточні ремонти, підготовлено теплове та електроустаткування.  Всі акти готовності теплового господарства до опалювального сезону  підписані.

 По Біловодській центральній районній лікарні та КЗ «Біловодський районний ЦПМСД» всі акти готовності теплового господарства до зими  підписані. Дрова та вугілля закуплено в достатній кількості на опалювальний період.

 На даний час проведено поточні ремонти  в районних закладах культури.

Присутні висловили свою думку щодо озвучених проблем та запропонували можливі рішення. За результатами засідання голова районного штабу надав ряд конкретних доручень та звернув увагу присутніх на проблемні сторони підготовки до осінньо-зимового періоду соціальної сфери та об’єктів теплоенергетики району, також дано ряд доручень щодо завершення запланованих заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Обговорили і впровадження енергозберігаючих заходів та шляхи оптимізації споживання природного газу.