13 вересня 2017, 11:21

В містах та районах області:У Міловському районі триває підготовка до опалювального сезону

У Міловському районі продовжується робота з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року та сталого проходження опалювального сезону.
Так, згідно із затвердженими планами заходів проведено повірку вимірювальних приборів (манометрів і термометрів), перевірку димових та вентиляційних каналів, вимірювання опору розтікання і заземлення магістралей і устаткування, повірку вогнегасників, повірку та технічне обслуговування лічильників газу, повірку та налаштування сигналізаторів газу, повірку та калібрування коректорів газу, здійснено поточний ремонт котлів і системи опалення, обслуговування запірної арматури.
Як повідомив заступник голови райдержадміністрації Олександр Альчаков, станом на 12 вересня 2017 року підготовлено 18 котелень з 19-ти – 95%. Майже у всіх загальноосвітніх (9 з 10-ти – 90%), дошкільних та позашкільних (8 з 8-ми – 100%) навчальних закладах району виконані повірки газових приборів, димових і вентиляційних каналів, вимірювання опору розтікання і заземлення магістралей і устаткування, проведені фарбувальні роботи. У Зориківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на цьому тижні розпочнуться роботи по заміні опалювальних котлів. До 15 жовтня цього року вони повинні завершитися.
Готовність багатоквартирного житлового сектору до опалювального сезону складає 100 % – з 42-х будинків готові 42.
Заборгованість бюджетних організацій всіх рівнів району за послуги газопостачання та розподіл природного газу перед ПАТ «Луганськгаз» відсутня. Також відсутня заборгованість за інші енергоносії.
Згідно з приписами Марківського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства 5 комунальних установ і 7 установам, які фінансуються з бюджетів селищної та сільських рад району, необхідно до 27.10.2017 забезпечити вузли обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних. Це потребує додаткових фінансових коштів. Для вирішення питання підготовлені бюджетні запити, які розглядатимуться на чергових сесіях відповідних рад.
Водопостачання та водовідведення споживачів району здійснює Міловська дільниця  РКП «Старобільськвода». На цей час за кошти обласного бюджету ведеться реконструкція підвідного водоводу від станції 2-го підйому до смт Мілове та розвідної мережі водопостачання у смт Мілове. Роботи планується завершити у жовтні 2017 році.
З метою підготовки до роботи в складних погодних умовах в зимовий період, забезпечення безпеки дорожнього руху та вільний проїзд транспорту по дорогам місцевого, територіального, обласного та регіонального значення філією «Міловський райавтодор» проводиться ремонт спеціальної техніки та заготівля піску (завезено близька 500 тонн).
Питання підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року та сталого проходження опалювального сезону – на постійному контролі райдержадміністрації.