05 жовтня 2017, 12:15

Звітували про підготовку до опалювального сезону

Сьогодні, 5 жовтня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів засідання колегії облдержадміністрації.

Під час засідання колегії директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан підготовки ЖКГ, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Він поінформував учасників колегії присутнім, що станом на 5 жовтня без врахування щоденних аварійно-відновлювальних робіт, житловий фонд, теплове та водопровідне господарство підготовлено в цілому на 100 %.

Зокрема, підготовлено 3619 житлових будинків, а саме: виконано ремонт покрівлі на 699 об’єктах, опалювальних систем – 493, відремонтовано систем холодного водопостачання – 925. Також виконано ремонт систем гарячого водопостачання в 301 житловому будинку.

Із запланованих 506  об'єктів соціально-культурного призначення підготовлено 503, що дорівнює 99,4%.

У ході підготовки до опалювального сезону підготовлено 369 котелень і 353,8 км теплових мереж, а також проведено заміну 12 котлів.

Доповідач зазначив, що у сфері водопровідно-каналізаційного господарства області виконані наступні заходи: проведено ремонт або заміну 119,7 км водопровідних мереж і 41,8 км каналізаційних мереж, підготовлено 78 водопровідних насосних станцій, 63 каналізаційних насосних станції та 269 свердловин.

Віталій Сурай поінформував присутніх, що відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» оснащення вузлами комерційного обліку будівель, що на день набрання чинності цим законом були приєднані до зовнішніх інженерних мереж і не були оснащені такими вузлами обліку. Якщо такі вузли обліку на день набрання чинності цим законом вийшли з ладу, зобов’язаний здійснити оператор зовнішніх інженерних мереж у cтрок: теплової енергії – протягом року з дня набрання чинності цим законом; гарячої та питної води для нежитлових будівель – протягом одного року, а для житлових будівель – протягом двох років.

Станом на 1 вересня загальна кількість багатоквартирних житлових будинків, які під’єднані до централізованої системи холодного водопостачання, складає 3562 одиниці. Із них побудинковими приладами обліку холодної води оснащено 524 об’єкта житлового фонду, або 14,7 %.

А загальна кількість багатоквартирних житлових будинків, що мають централізоване опалення, становить 1773 одиниці. Із них побудинковими приладами обліку теплової енергії оснащено 293 будинки, або 16,5%.

Кількість багатоквартирних житлових будинків, підключених до централізованого гарячого водопостачання, складає 855 одиниць. Із них побудинковими приладами обліку оснащено 21 будинок, або 2,5%.

За підсумками засідання було дано доручення структурним підрозділам ОДА, головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення завершити підготовку підвідомчих об’єктів до роботи в опалювальний

сезон 2017/18 року та надати Департаменту житлово-комунального господарства ОДА інформацію про виконання, організаційних заходів.

Крім того, було доручено вжити заходів щодо забезпечення закладів соціальної сфери енергоресурсами, зокрема твердим паливом.