Текст документа: Про проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 10 лютого 2006 року № 123


Про проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання

Для забезпечення виконання Програми заходів щодо створення Державного регістру джерел іонізуючого випромінювання, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.97 N 847 "Про створення Державного регістру джерел іонізуючого випромінювання", згідно з Інструкцією з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання, затвердженою спільним наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України та Міністерства промислової політики України від 18.01.2000 N 16/22, дорученням Державного комітету ядерного регулювання України від 27.06.2003 N 13-15/2917 "Щодо проведення Державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання":

1. Підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам (крім частин Збройних Сил України), які використовують у своїй діяльності джерела іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ), що не звільнені від регулюючого контролю, провести державну інвентаризацію ДІВ на території області в строки згідно з графіком (додається).

2. Створити Комісію з проведення державної інвентаризації ДІВ в Луганській області (далі - Комісія), затвердивши її у складі, що додається.

3. Затвердити Положення про Комісію з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання в Луганській області (додається).

4. Державному управлінню екології та природних ресурсів в Луганській області (Кононов Ю. О.) та Луганській обласній санітарно-епідеміологічній станції (Докашенко А. І.) надати до Комісії відомості про фізичних осіб, підприємства, установи та організації, що розташовані на території Луганської області, і діяльність яких пов'язана з використанням ДІВ.

5. Органами місцевого самоврядування та районним державним адміністраціям забезпечити організацію проведення державної інвентаризації ДІВ згідно з пунктом 2.7 Інструкції з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання. Узагальнені результати та документи державної інвентаризації ДІВ юридичних та фізичних осіб надати до Комісії у термін, зазначений у графіку.

6. Комісії узагальнити результати державної інвентаризації ДІВ та передати документи підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, складених за її результатами, до реєстраційного центру ДІВ (м. Донецьк).

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови обласної держадміністрації Кобітєва О. Є.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
Г. Г. Москаль 


 

Додаток
до розпорядження Луганської обласної державної адміністрації
від 10 лютого 2006 р. N 123 


Графік
проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання у юридичних та фізичних осіб, що розташовані в Луганській області

N
з/п 

Назва району (міста) згідно з адміністративно-територіальним розподілом області 

Термін проведення держінвентаризації джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ) у юридичних та фізичних осіб 

Термін надання юридичними та фізичними особами результатів державної інвентаризації ДІВ до районної (міської) комісії 

Термін надання узагальнених результатів держінвентаризації ДІВ та документів юридичних та фізичних осіб, складених за її результатами, до обласної комісії 

Термін надання узагальнених результатів проведення держінвентаризації ДІВ та документів юридичних та фізичних осіб до реєстраційного центру ДІВ (м. Донецьк) 

1. 

Райони: Антрацитівський, Біловодський, Білокуракинський, Краснодонський, Кремінський, Лутугинський, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Перевальський, Попаснянський, Сватівський, Слов'яносербський, Станично-Луганський, Старобільський, Троїцький 

1 квартал 2006 року 

1 березня 

15 березня 

1 квітня 

2. 

Міста: Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Краснодон, Красний Луч, Стаханов, Лисичанськ, Луганськ, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Рубіжне, Сєверодонецьк 


 

Заступник голови - керівник
апарату облдержадміністрації 

 
С. Г. Тихоновський 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 10 лютого 2006 р. N 123 


Склад
Комісії з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання в Луганській області

Кобітєв
Олександр Євгенійович 

- перший заступник голови облдержадміністрації - голова комісії 

Кононов
Юрій Олександрович 

- начальник Держуправління екоресурсів в Луганській області, заступник голови комісії (за згодою) 

Бойко
Олена Миколаївна 

- начальник відділу легкої промисловості, товарів народного споживання, екології та природокористування управління промисловості Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, секретар комісії 

Члени комісії: 

Бугайов
Анатолій Володимирович 

- завідувач відділу радіаційної гігієни Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції (за згодою) 

Герус
Володимир Миколайович 

- заступник головного державного санітарного лікаря Луганської області (за згодою) 

Ліфаненко
Тетяна Миколаївна 

- начальник відділу радіаційної безпеки, охорони надр та екологічного контролю на державному кордоні Держуправління екоресурсів в Луганській області (за згодою) 

Решетніков
Євген Вікторович 

- заступник начальника Держуправління екоресурсів в Луганській області (за згодою) 

Щуров
Володимир Миколайович 

- головний спеціаліст відділу радіаційно-хімічного захисту населення і територій Головного управління МНС України в Луганській області (за згодою). 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 10 лютого 2006 р. N 123 


Положення
про Комісію з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання в Луганській області

1. Комісія з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання в Луганській області (далі - Комісія) при облдержадміністрації створюється з метою координації дій органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб щодо проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ).

2. Комісія у своїй діяльності керується чинним законодавством України, Програмою заходів щодо створення Державного регістру джерел іонізуючого випромінювання, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.97 N 847 "Про створення Державного регістру джерел іонізуючого випромінювання", Інструкцією з проведення державної інвентаризації джерел іонізуючого випромінювання, затвердженою спільним наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України та Міністерства промислової політики України від 18.01.2000 N 16/22, розпорядженнями голови облдержадміністрації та цим Положенням.

3. До функцій Комісії належить:

- залучення до організації проведення державної інвентаризації ДІВ спеціалістів у галузі безпеки при здійснені діяльності з ДІВ;

- проведення навчання голів інвентаризаційних комісій підприємств, установ і організацій правилам заповнення документів державної інвентаризації ДІВ;

- здійснення вибіркових перевірок достовірності результатів державної інвентаризації ДІВ;

- узагальнення результатів проведення державної інвентаризації ДІВ та передача документів підприємств, установ і організацій, а також фізичних осіб, складених за її результатами, до реєстраційного центру ДІВ (м. Донецьк);

- сприяння роботі органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій при здійснені державної інвентаризації ДІВ.

4. Керівництво роботою Комісії здійснює її голова, який організовує роботу та несе персональну відповідальність за виконання покладених на неї функцій.

5. Формою роботи Комісії є засідання, які проводять в разі потреби. Дата проведення засідання та порядок денний повідомляють членам комісії за два робочих дні до нього.

Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів.

6. Рішення Комісії приймають відкритим голосуванням і вважають прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість її членів, що беруть участь у засіданні.

У разі рівного розподілу голосів голос голови Комісії є вирішальним.

7. Рішення Комісії оформляють протоколом, який підписують голова й секретар Комісії, та має рекомендаційний характер.

8. Організаційно-технічне забезпечення Комісії здійснює Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.