Текст документа: Про затвердження Положення про раду з питань культури і духовності при облдержадміністрації та її складу


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 19 квітня 2006 року № 375


Про затвердження Положення про раду з питань культури і духовності при облдержадміністрації та її складу

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", ст. 7 Указу Президента України від 24.11.2005 N 1647/2005 "Про першочергові заходи щодо збагачення та розвитку культури і духовності українського суспільства", з метою сприяння історичній свідомості української нації, популяризації в суспільстві національних традицій і культурної спадщини:

1. Затвердити Положення про раду з питань культури і духовності при облдержадміністрації та її склад (додаються).

2. Рекомендувати райдержадміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення створити відповідні ради з питань культури і духовності.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Меженського О. М.

 

Перший заступник голови облдержадміністрації 

 
О. Є. Кобітєв 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 19 квітня 2006 р. N 375 


ПОЛОЖЕННЯ
про раду з питань культури і духовності при облдержадміністрації

1. Рада з питань культури і духовності при облдержадміністрації (далі - Рада) є консультативно-дорадчим органом.

2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями Ради є розроблення пропозицій з питань формування та реалізації державної політики у сфері культури і духовності на території області, сприяння відродженню самобутності українського народу як важливого фактора утвердження єдності та міжнаціональної злагоди в суспільстві.

4. Рада відповідно до покладених на неї завдань:

вивчає та аналізує стан розвитку культури і духовності в області, здійснює підготовку в межах своїх повноважень пропозицій щодо відродження традицій українського народу;

вносить у встановленому порядку пропозиції щодо формування національної стратегії створення цілісного інформаційно-культурного простору як одного з важливих консолідуючих факторів суспільства;

аналізує проекти відповідних програм розвитку інноваційної культури суспільства;

розглядає проекти розпоряджень голови облдержадміністрації з питань культури і духовності, вносить у встановленому порядку пропозиції щодо вдосконалення законодавства із цих питань;

розробляє та вносить голові облдержадміністрації пропозиції щодо:

всебічного розвитку і ефективного функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя;

вільного розвитку етнічної, культурної, мовної самобутності всіх національних меншин області;

досягнення узгодженості в міжконфесійних питаннях, створення сприятливих умов для розвитку суспільної моралі й гуманізму, громадянської злагоди незалежно від світогляду людей чи їх віросповідання;

збереження об'єктів культурної спадщини, архівного фонду, визначних пам'яток історії та культури; залучення громадських і благодійних організацій, меценатів, спонсорів до вирішення проблемних питань у цій сфері;

розвитку культурної індустрії (кінематографії, книговидання тощо), а також туристичної галузі;

розвитку міжнародного співробітництва у сфері культури і мистецтва, у тому числі з представниками та організаціями української діаспори;

координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій, підприємств, установ і організацій з питань розвитку культури і духовності.

5. Рада має право:

одержувати в установленому порядку від територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій інформацію, матеріали та документи, необхідні для виконання покладених на неї завдань;

створювати в разі потреби тимчасові робочі та експертні групи, залучати в установленому порядку до участі в них працівників місцевих органів виконавчої влади, закладів культури, представників громадських організацій, учених і фахівців;

заслуховувати на своїх засіданнях інформацію представників територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ і організацій з питань, що належать до її компетенції.

6. Рада створюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів Ради.

Персональний склад Ради затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.

Голова Ради, його заступник та члени Ради беруть участь в її роботі на громадських засадах.

7. Організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться в разі потреби, але не рідше одного разу на три місяці.

Засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні більше як половина її членів.

Головує на засіданнях голова Ради, а в разі його відсутності - заступник голови Ради.

8. Рішення Ради приймаються шляхом голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість присутніх на засіданні членів Ради. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.

9. Рішення Ради оформляються протоколами, які підписує головуючий та секретар Ради.

Рішення Ради є обов'язковими для розгляду територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями.

Рішення Ради в разі необхідності можуть бути реалізовані шляхом прийняття відповідного розпорядження голови облдержадміністрації.

10. Рада систематично інформує громадськість про свою діяльність та прийняті рішення.

11. Організаційно-технічне забезпечення діяльності Ради здійснюється управлінням культури і туризму облдержадміністрації.

12. Рада може використовувати в роботі бланки зі своїм найменуванням.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 19 квітня 2006 р. N 375 


СКЛАД
ради з питань культури і духовності при облдержадміністрації

Черняков
Андрій Мусійович 

- заступник головного редактора пошуково-видавничої редакції "Пам'ять", заслужений працівник культури України, голова Ради (за згодою) 

Никитенко
Анатолій Григорович 

- директор Краснодонського державного ордена Дружби народів музею "Молода гвардія", заслужений працівник культури України, заступник голови Ради (за згодою) 

Аладжальян
Світлана Олексіївна 

- директор Луганської обласної бібліотеки для юнацтва, заслужений працівник культури України, відповідальний секретар Ради (за згодою) 

Члени Ради: 

Ваховський
Леонід Цезаревич 

- декан історичного факультету Луганського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка, доктор педагогічних наук, професор (за згодою) 

Дейнегіна
Тетяна Олександрівна 

- старший редактор Луганської обласної державної телерадіокомпанії, заслужений журналіст України (за згодою) 

Кошовий
Михайло Іванович 

- директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, заслужений діяч мистецтв України (за згодою) 

Кузнецов
Володимир Михайлович 

- директор Луганського державного цирку (за згодою) 

Саган
Володимир Андрійович 

- доцент, завідуючий кафедрою театрального мистецтва Луганського державного інституту культури і мистецтв, заслужений працівник культури України (за згодою) 

Тимошевська
Дора Григорівна  

- відповідальний секретар обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка (за згодою) 

Шевченко
Галина Павлівна 

- завідуюча кафедрою педагогіки Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Академії педагогічних наук України (за згодою) 

Якубович
Джульєтта Антонівна 

- професор кафедри співу та диригування Інституту культури і мистецтв Луганського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка, народна артистка України (за згодою). 


____________