Текст документа: Про затвердження Положення про загальний відділ апарату обласної держадміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 21 лютого 2006 року № 161


Про затвердження Положення про загальний відділ апарату обласної держадміністрації

Відповідно до статті 5 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", постанов Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 N 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" та від 11.05.2005 N 328 "Про структуру місцевих державних адміністрацій":

1. Затвердити Положення про загальний відділ апарату обласної держадміністрації (додається).

2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату обласної держадміністрації Тихоновського С. Г.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
Г. Г. Москаль 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 21 лютого 2006 р. N 161 


ПОЛОЖЕННЯ
про загальний відділ апарату обласної держадміністрації

1. Загальні положення

1.1. Загальний відділ обласної державної адміністрації (далі - відділ) є структурним підрозділом апарату обласної державної адміністрації, підпорядкованим голові облдержадміністрації, підзвітним та підконтрольним заступнику голови - керівнику апарату облдержадміністрації.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, інструкціями з діловодства та про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, а також цим Положенням.

2. Основними завданнями відділу є:

2.1. Встановлення єдиного порядку документування й роботи з документами в апараті облдержадміністрації на основі використання сучасної обчислювальної техніки, автоматизованої технології роботи з документами.

2.2. Надання методичної допомоги відділам апарату, структурним підрозділам обласної держадміністрації, районним держадміністраціям в організації діловодства.

2.3. Ведення архівної справи в апараті обласної держадміністрації.

3. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1. Організовує й здійснює ведення діловодства в апараті облдержадміністрації. Вносить зміни до Інструкції з питань діловодства в апараті облдержадміністрації, керуючись Примірною інструкцією з діловодства в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.97 N 1153.

3.2. Забезпечує організацію роботи з документами, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави.

3.3. Здійснює прийом, облік, зберігання, передачу за призначенням, оперативний пошук документів, які надходять до облдержадміністрації, передає за призначенням вхідну та вихідну кореспонденцію, веде довідкову картотеку, забезпечує автоматизовану реєстрацію документів згідно з програмою електронного документообігу.

3.4. Здійснює підготовку до випуску, реєстрацію та випуск розпоряджень голови облдержадміністрації, наказів заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації. У разі необхідності за дорученням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації надає копії, витяги з документів, виданих облдержадміністрацією.

3.5. Забезпечує спільно з організаційним, іншими відділами апарату та структурними підрозділами облдержадміністрації організаційно-технічну підготовку засідань колегій, нарад, а також інших заходів, що проводить голова облдержадміністрації.

3.6. Доводить згідно зі списком розсилання до структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, виконкомів міських рад (міст обласного значення), підприємств, установ та організацій розпорядження голови облдержадміністрації та інші документи облдержадміністрації.

3.7. Здійснює друкування, копіювання, тиражування та розсилання документів облдержадміністрації.

3.8. Складає зведену номенклатуру справ апарату облдержадміністрації, забезпечує виконання єдиного порядку відбору, обліку, зберігання та використання документів, які створюються під час діяльності апарату облдержадміністрації та передачі їх на державне зберігання.

3.9. Організовує роботу архіву апарату облдержадміністрації, забезпечує проведення засідань експертної комісії, експертизи наукової й практичної цінності документів при їх відборі на державне зберігання, готує справи до здачі в Державний архів Луганської області.

3.10. Удосконалює форми й методи роботи з документами з урахуванням використання оргтехніки та персональних комп'ютерів.

3.11. Бере участь у розробці й виданні довідників та інших методичних матеріалів, необхідних для роботи облдержадміністрації.

3.12. Здійснює організаційно-методичне керівництво та контроль за дотриманням положень Інструкції з діловодства щодо роботи з документами в апараті, структурних підрозділах облдержадміністрації та райдержадміністраціях.

3.13. Забезпечує культуру діловодства, упровадження наукової організації праці, сучасних технічних засобів ведення діловодства в апараті облдержадміністрації, сприяє підвищенню ділової кваліфікації працівників облдержадміністрації та загальних відділів районних державних адміністрацій з питань діловодства.

3.14. Вивчає, узагальнює та поширює кращий досвід роботи з документами структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, виконкомів міських рад та готує методичні рекомендації щодо вдосконалення цієї роботи.

3.15. Виконує інші функції, що випливають із покладених на відділ завдань.

4. Відділ має право:

4.1. Вносити на розгляд голови, заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації проекти розпоряджень голови облдержадміністрації, наказів заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації, доповідні записки, пропозиції з питань, що віднесені до його компетенції.

4.2. Одержувати від відділів апарату, структурних підрозділів обласної держадміністрації, районних держадміністрацій інформації, довідки та інші матеріали, які необхідні для вдосконалення форм і методів роботи з документами.

4.3. Повертати виконавцям документи та вимагати їх доопрацювання в разі порушення встановленого порядку роботи з ними.

4.4. Перевіряти стан роботи з ведення діловодства у відділах апарату, структурних підрозділах облдержадміністрації, райдержадміністраціях та вимагати виконання встановлених правил роботи з документами.

4.5. Проводити в установленому порядку семінари, наради з питань, що належать до його компетенції.

4.6. За погодженням із заступником голови - керівником апарату облдержадміністрації залучати в установленому порядку спеціалістів інших структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, територіальних підрозділів міністерств та центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, науковців та інших фахівців, працівників підприємств, установ та організацій (за згодою керівників) для вирішення питань, пов'язаних з виконанням покладених на відділ завдань.

4.7. Брати участь у засіданнях колегій, нарадах, що проводяться в інших структурних підрозділах облдержадміністрації, райдержадміністраціях, територіальних підрозділах міністерств та центральних органів виконавчої влади й в органах місцевого самоврядування.

4.8. Використовувати систему зв'язку й комунікацій, що існує в обласній державній адміністрації.

5. Організація роботи відділу

5.1. Відділ очолює начальник. У разі його відсутності його обов'язки виконує заступник начальника відділу.

5.2. Начальник відділу призначається та звільняється з посади розпорядженням голови облдержадміністрації за поданням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації.

Працівники відділу призначаються на посади розпорядженням голови облдержадміністрації.

5.3. Організація роботи відділу здійснюється відповідно до Регламенту роботи Луганської обласної державної адміністрації, Інструкції з питань діловодства, інших нормативно-правових та розпорядчих документів.

5.4. Службові обов'язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації за поданням начальника відділу.

5.5. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими відділами апарату, структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями, територіальними підрозділами міністерств інших центральних органів виконавчої влади, органами місцевого самоврядування.

5.6. Діловодство відділу проводиться згідно з номенклатурою справ апарату облдержадміністрації, яку затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації в установленому порядку.

6. Начальник відділу:

6.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу й несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

6.2. Розподіляє роботу серед працівників відділу, визначає їх завдання.

6.3. Забезпечує в межах своєї компетенції збереження у відділі державної таємниці, іншої інформації з обмеженим доступом відповідно до законодавства.

6.4. Контролює дотримання працівниками відділу правил внутрішнього розпорядку й трудової дисципліни.

6.5. Розробляє та вносить на затвердження заступнику голови - керівнику апарату облдержадміністрації посадові інструкції працівників відділу.

6.6. Підписує та візує документи облдержадміністрації в межах своєї компетенції.

6.7. Засвідчує гербовою печаткою облдержадміністрації документи у випадках, передбачених Інструкцією з ведення діловодства в апараті облдержадміністрації.

6.8. Виконує інші обов'язки, покладені на нього головою облдержадміністрації.

6.9. Повинен мати повну вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста та стаж роботи за фахом у державній службі на керівних посадах не менше 3 років або стаж роботи за фахом в інших установах не менше 5 років.

7. Структуру відділу, його штатну чисельність та Положення про відділ затверджує, а посадові оклади та надбавки встановлює голова облдержадміністрації.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.