Текст документа:

Про створення обласної комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 жовтня 2012 року № 1449


Про створення обласної комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках


 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою забезпечення виконання вимог Закону України «Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2012 № 886 «Про комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках»:

 

створити обласну комісію з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках, затвердивши Положення про неї та її посадовий склад, що додаються.

 
 
 

Голова                                                                                      В.М.ПРИСТЮК


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови
облдержадміністрації
« 11 » жовтня 2012 р. № 1449

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про обласну комісію з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках

 

Загальні положення

 

1. Обласна комісія з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках (далі – Комісія) створюється для розгляду письмових заяв громадян України з числа інвалідів внаслідок каліцтва або захворювання (категорія 1) та осіб, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, про видачу довідки про заробітну плату, одержану працівниками за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках, за поданням райдержадміністрацій.

2. Комісія є допоміжним органом і у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства та цим Положенням.

Під час прийняття рішення про достатність підстав для видачі працівнику довідки про заробітну плату, одержану за роботу в зоні відчуження в 1986 - 1990 роках, Комісія керується законодавчими, іншими нормативно-правовими актами та документами СРСР та УРСР, що діяли на дату їх складення.

3. До складу Комісії входять спеціалісти з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, пенсійного забезпечення Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, юридичного відділу апарату облдержадміністрації, представники головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Державного архіву Луганської області, Головного управління статистики у Луганській області, всеукраїнських громадських організацій (за згодою), які мають місцеві осередки в усіх регіонах.

Посадовий склад Комісії затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.

Персональний склад Комісії затверджується її головою.

4. Головою Комісії є заступник голови облдержадміністрації з питань гуманітарної та соціальної політики.

5. Засідання  Комісії проводиться не менше ніж як один раз на місяць.

6. Рішення Комісії є правоможним, якщо у засіданні бере участь не менш як дві третини її складу. Передача повноважень членами Комісії іншим особам не допускається.

Рішення приймається Комісією, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на її засіданні членів Комісії.

У разі незгоди з прийнятим рішенням Комісії член Комісії письмово викладає свою пропозицію, яка додається до протоколу засідання.

7. Комісія має право:

отримувати в установленому порядку від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

залучати до участі у своїй роботі представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів, фахівців відповідного напряму (за згодою).

 

Порядок роботи Комісії

 

8. Комісія розглядає письмові заяви громадян України з числа інвалідів внаслідок каліцтва або захворювання (категорія 1) і осіб, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - заявник), про видачу довідки про заробітну плату, одержану за роботу в зоні відчуження в 1986 - 1990 роках, у разі, коли підприємство, установу або організацію ліквідовано без правонаступника.

До заяви додаються копії:

перереєстрованого посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1), та вкладки до посвідчення (з пред'явленням оригіналів);

архівної довідки про відсутність документів щодо оплати праці за ліквідованим підприємством, установою, організацією;

особового рахунка, розрахунково-платіжної відомості, табуляграми з планом рахунків (розшифрованими кодами) або довідки підприємства про фактично виплачену у 1986 - 1990 роках заробітну плату в зоні відчуження, у тому числі за її складовими, із зазначенням суми та дати виплати (за наявності);

довідки про періоди несення служби (виконання робіт), виданої військовою частиною (підприємством) або Галузевим державним архівом Міноборони, довідки Галузевого державного архіву СБУ, довідки інших архівних установ та архівів територіальних органів центральних органів виконавчої влади, Міністерства оборони Російської Федерації, витягу із журналу обліку виїздів у зону відчуження, в яких зазначаються дні виїзду на об'єкти (в населені пункти) зони відчуження;

документа, що підтверджує факт виконання робіт у зонах небезпеки зони відчуження, на об'єктах, місцевостях (населених пунктах) у 1986 - 1990 роках, визначених рішеннями Урядової комісії з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (за наявності);

колективного договору або положення про оплату праці, що були чинними на підприємстві, в установі чи організації у відповідний період, інших документів про умови та режим роботи підприємства та заявника (із зазначенням змін, підсумованого обліку робочого часу та облікового періоду - місяць, квартал тощо), наказів по підприємству, інших документів заявника; табеля обліку робочого часу заявника в зоні відчуження або шляхового листа (за наявності), що засвідчені печаткою підприємства, у складі якого виконувалися роботи з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в якому зазначено час, фактично відпрацьований у зоні відчуження заявником.

Копії документів, які подаються заявником, засвідчуються в установленому порядку центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, в яких зберігаються оригінали таких документів.

Копія перереєстрованого посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1), та вкладки до посвідчення засвідчення не потребує.

Голова Комісії в день надходження письмової заяви забезпечує надсилання до державного реєстратора запиту щодо надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про підприємство, установу, організацію, з якого було відряджено (призвано на військові збори) заявника.

9. За результатами опрацювання поданих заявником документів Комісія у місячний строк з дати реєстрації заяви приймає рішення про достатність підстав для видачі довідки про заробітну плату. За бажанням заявника його може бути запрошено на засідання Комісії.

 

Рішення Комісії оформлюється протоколом, який підписується її головою та присутніми на засіданні членами.

Форма довідки про заробітну плату встановлюється Мінсоцполітики.

10. Довідка про заробітну плату видається протягом п’яти робочих днів після підписання протоколу засідання Комісії обласною державною адміністрацією, завіряється її печаткою і є підставою для розгляду органами Пенсійного фонду України питання проведення перерахунку пенсії.

 

11. У разі відсутності підстав для видачі довідки про заробітну плату копія рішення Комісії у тижневий строк надсилається заявникові із зазначенням причин відмови.

 

12. У разі незгоди з рішенням Комісії заявник може подати Комісії заяву із запереченням щодо прийнятого рішення з вимогою передати документи на розгляд центральній комісії при Мінсоцполітики.

 

13. Комісія у триденний строк подає заяву разом з пакетом документів заявника центральній комісії для розгляду та прийняття рішення.

 

 

 

 

 

 

Заступник керівника апарату                                           С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ

 


                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                Розпорядження голови

                                                                облдержадміністрації

                                                                  « 11 » жовтня  № 1449

 

 

 

ПОСАДОВИЙ СКЛАД
обласної комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках

 

 

 

         заступник голови облдержадміністрації з питань гуманітарної та соціальної політики - голова комісії;

         начальник Головного управління праці та соціального захисту населення

облдержадміністрації - заступник голови комісії;

         начальник відділу соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Головного управління праці та соціального захисту населення - секретар комісії;

 

Члени комісії

 

директор Державного архіву Луганської області;

начальник відділу оплати праці соціально-трудових відносин Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації;

начальник управління статистики праці Головного управління статистики у Луганській області (за згодою);

голова Луганського обласного осередку Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів „Чорнобиль – 86” (за згодою);

         голова громадської організації „Союз Чорнобиль” Луганської області (за згодою);

голова Луганського міського об’єднання ветеранів та інвалідів „Союз Чорнобиль” (за згодою);

заступник начальника управління Пенсійного забезпечення – начальник відділу призначення пенсій головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області (за згодою);

головний спеціаліст юридичного відділу апарату обласної держадміністрації;

головний спеціаліст відділу соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

 

 

 

 

 

Заступник керівника апарату

С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ