Текст документа: Про заснування почесної відзнаки


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03 березня 2006 року № 201


Про заснування почесної відзнаки

Відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", з метою відзначення та заохочення кращих працівників і колективів Луганщини, які досягли високого професіоналізму у виробництві якісної та конкурентоспроможної продукції, яка відповідає потребам і очікуванням споживачів, зробили вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Луганської області, заснувати почесну відзнаку "Кращий Луганський товаровиробник", затвердивши Положення та її опис, що додаються.

Голова
обласної держадміністрації


Г. Г. Москаль


ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 3 березня 2006 р. N 201


ПОЛОЖЕННЯ
про почесну відзнаку "Кращий Луганський товаровиробник"
РОЗДІЛ I
Загальні положення

1. Почесна відзнака "Кращий Луганський товаровиробник" (далі - почесна відзнака) є заохоченням і формою відзначення колективів кращих підприємств Луганщини та керівників таких підприємств усіх форм власності за вагомі здобутки у сфері виробництва високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції, яка задовольняє потреби і очікування споживачів.

2. Нагородження почесною відзнакою здійснюється на підставі розпорядження голови обласної державної адміністрації.

3. Почесною відзнакою можуть бути нагороджені іноземні громадяни та особи без громадянства, що здійснюють підприємницьку діяльність на території Луганської області, за вагомий внесок у виробництво якісної, конкурентоспроможної вітчизняної продукції.

4. Нагородження почесною відзнакою проводиться лише один раз. Повторних нагороджень не здійснюється.

5. Облік почесних відзнак та нагороджених осіб здійснює відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації.

РОЗДІЛ II
Критерії відбору кандидатур для нагородження

1. Підставою для визначення переможців є характеристики продукції, що виробляють відповідні підприємства.

2. Визначення переможців здійснюється на основі аналізу основних критеріїв виробленої продукції за п'ятьма блоками: якість та конкурентоспроможність продукції; виробничо-технічний потенціал підприємства; ресурсний потенціал; соціальне значення; інформаційне забезпечення. Кожний блок містить у собі декілька критеріїв:

2.1. Якість та конкурентоспроможність продукції:

- безпечність;

- екологічність;

- естетика, дизайн;

- доступність ціни.

2.2. Виробничо-технічний потенціал підприємства:

- тривалість виробництва відповідної продукції;

- наявність систем контролю якості продукції;

- новизна технологічного процесу;

- застосування системи протоколів випробувань продукції.

2.3. Ресурсний потенціал:

- характеристика якості та походження сировини;

- характеристика рівня зносу технологічного обладнання;

- використання енергозберігаючих технологій.

2.4. Соціальне значення:

- доступність продукції для громадян з різною купівельною спроможністю;

- задоволеність споживачів продукцією;

- наявність договорів страхування виробника за якість виробленої продукції.

2.5. Інформаційне забезпечення:

- наявність товарного знаку, товарної марки;

- наявність штрих-коду;

- участь у виставкових заходах;

- рівень рекламного супроводу.

РОЗДІЛ III
Порядок представлення до нагородження

1. Порядок висунення кандидатур для нагородження почесною відзнакою здійснюють колективи підприємств-товаровиробників Луганщини (щодо висунення керівників цих підприємств до нагородження), райдержадміністрації, виконкоми міських рад, структурні підрозділи облдержадміністрації, а також територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (щодо висунення колективів підприємств).

2. Подання про нагородження вносяться одночасно з відповідним проектом розпорядження голови облдержадміністрації структурними підрозділами облдержадміністрації, а також територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади як правило, не пізніше ніж за 20 днів до дати нагородження. У поданні обов'язково зазначається дата нагородження. До подання про нагородження додають розпорядження голови райдержадміністрації, рішення виконкому міської ради, біографічну довідку про виробничу діяльність та відповідність критеріям, визначеним пунктами 3.1 - 3.5 цього Положення, характеристику на керівника підприємства із зазначенням конкретних заслуг.

У разі порушення строків, подання не розглядається, а матеріали повертаються.

3. Подання розглядаються заступниками голови облдержадміністрації, згідно з розподілом функціональних обов'язків і, у разі погодження, направляються заступнику голови - керівнику апарату облдержадміністрації, який надає матеріали до відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації для перевірки на відповідність їх вимогам цього Положення.

РОЗДІЛ IV
Порядок вручення почесної відзнаки "Кращий Луганський товаровиробник"

1. Почесну відзнаку вручає голова обласної державної адміністрації або за його дорученням інші уповноважені особи в урочистій обстановці. Перед врученням оголошується розпорядження голови облдержадміністрації.

2. Керівнику підприємства вручається почесна відзнака та її мініатюра, а також посвідчення.

3. Втрачені почесна відзнака, мініатюра та посвідчення повторно не видаються.

4. У трудовій книжці керівника підприємства кадрова служба відповідної установи, підприємства, організації робить відповідний запис.

РОЗДІЛ V
Опис почесної відзнаки "Кращий Луганський товаровиробник"

1. Нагрудний знак "Кращий Луганський товаровиробник" складається безпосередньо зі знаку та колодки, яка з'єднується з ним за допомогою кільця.

2. Знак має форму круглого медальйону, виготовленого карбуванням із міді, вкритої золотом. Розмір медальйону - 36 мм. У середині медальйону розміщено зображення колосу та шестерні на червоному тлі, які символізують сільськогосподарського та промислового товаровиробника. Навколо зображення колосу та шестерні на зеленому тлі напис по колу "Кращий Луганський товаровиробник".

3. Колодка знаку має форму стилізованого п'ятикутника, обтягнутого муаровою стрічкою синього кольору з двома жовтими смугами. До колодки поверх муарової стрічки прикріплено карбовану накладку, у середині якої знаходиться зображення герба Луганської області, яке залите оптичною смолою.

4. До одягу відзнака кріпиться за допомогою булавки з фіксатором.

____________