Текст документа: Про підсумки роботи із зверненнями громадян у місцевих органах державної виконавчої влади та органах місцевого самоврядування області протягом 2005 року


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 16 березня 2006 року № 262


Про підсумки роботи із зверненнями громадян у місцевих органах державної виконавчої влади та органах місцевого самоврядування області протягом 2005 року

Відповідно до Закону України "Про звернення громадян", Указів Президента України від 13.08.2002 N 700 "Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення" та від 14.04.2004 N 434 "Про невідкладні заходи з удосконалення організації прийому громадян органами державної влади, органами місцевого самоврядування та посадовими і службовими особами цих органів", за підсумками розгляду звернень громадян, що надійшли до органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області протягом 2005 року, були вжиті додаткові заходи стосовно поліпшення організації роботи із зверненнями громадян, які затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.08.2005 N 677. Забезпечене неухильне додержання встановленого порядку розгляду звернень громадян, впроваджена автоматизована їх обробка.

За статистичними даними за минулий рік до облдержадміністрації надійшло 10613 звернень громадян, що на 10 відсотків більше ніж у 2004 році. Отримано 988 колективних звернень, або на 27 відсотків більше ніж за попередній період. У 2005 році значно зросла кількість звернень у містах: Луганську, Ровеньках, Первомайську відповідно на 29,6, 23,6, 17,5 відсотка, районах: Перевальському - 35,5 відсотка, Старобільському - 27,8 відсотка, Білокуракинському - 24,2 відсотка, Марківському - 24 відсотка, Новопсковському - 16,9 відсотка, Троїцькому - 15,9 відсотка.

Зросла кількість звернень мешканців області на адресу Секретаріату Президента України щодо забезпечення законності та охорони правопорядку більше ніж у два рази, з 308 до 636. Кількість звернень з питань освіти та виховання підлітків збільшилася на 23 відсотки, житлово-комунального господарства на 6 відсотків, у тому числі ремонту та експлуатації житлового фонду, будівництва житла і його розподілу. Кількість питань телефонізації й транспорту зросла відповідно на 68 та 42 одиниці.

Збільшення на 16,9 відсотка надходжень від мешканців Луганської області до Кабінету Міністрів України, у тому числі на 12,8 відсотка стосовно питань, вирішення яких належить виключно до компетенції місцевих органів влади, де проживають автори, вказує на недоліки в розгляді звернень громадян.

З метою поліпшення роботи із зверненнями громадян, неухильного виконання Закону України "Про звернення громадян":

1. Звернути увагу голів районних державних адміністрацій: Перевальської (Бутенко І. М.), Білокуракинської (Іванюченко С. І.), Марківської (Гарбуз Ю. Г.), Новопсковської (Карпенко О. О.), Троїцької (Карнаухов О. І.) на суттєве збільшення кількості заяв і скарг громадян до облдержадміністрації з питань, які належать до компетенції райдержадміністрацій.

2. Указати керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації на недопущення порушення строків розгляду звернень громадян та забезпечення неухильного додержання встановленого порядку їх розгляду.

3. Зобов'язати керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад:

3.1. Підбити підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області у 2005 році, проаналізувати їх та визначити подальші заходи щодо поліпшення цієї роботи відповідно до вимог чинного законодавства України.

3.2. Підвищити рівень персональної відповідальності керівників державних та місцевих органів влади за якісний та своєчасний розгляд звернень.

3.3. Постійно висвітлювати в засобах масової інформації питання роботи із зверненнями громадян з метою реалізації заходів щодо виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України "Назустріч людям".

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Тихоновського С. Г.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
Г. Г. Москаль 


 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.