Текст документа: Про Заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України та підтримання прикордонного режиму в межах області у 2003 році


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25 березня 2003 року № 146


Про Заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України та підтримання прикордонного режиму в межах області у 2003 році

 ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25.03.2003 р. N 146

Про Заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України та підтримання прикордонного режиму в межах області у 2003 році
-->

Відповідно до п. 5 ст. 27 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та Законів України "Про державний кордон України", "Про Прикордонні війська України":

1. Затвердити Заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України та підтримання прикордонного режиму в межах області у 2003 році (далі - Заходи, додаються).

2. Запропонувати всім виконавцям зазначених Заходів до 10.07.2003 та 01.01.2004 надавати до відділу з питань оборонної та мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації письмову інформацію про підсумки їх виконання за півроку і 2003 рік.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дзоня В. М.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
О. С. Єфремов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 25 березня 2003 р. N 146 


ЗАХОДИ
щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України та підтримання прикордонного режиму в межах області у 2003 році
1. Організаційні заходи

1.1. Розробка та узгодження Плану заходів щодо облаштування військових містечок підрозділів Луганського прикордонного загону, які дислокуються у контрольованих прикордонних районах області, на 2003 рік.

Відділ з питань оборонної та мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації, Луганський прикордонний загін (за згодою), райдержадміністрації прикордонних районів 

I квартал 


1.2. Організація проведення семінарів з начальниками й працівниками відділів з питань оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрацій прикордонних районів і виконкомів міських рад міст Антрацита, Краснодона й Свердловська щодо виконання законодавчих актів з прикордонних питань.

Відділ з питань оборонної та мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації 

щокварталу 


2. Заходи щодо дотримання прикордонного режиму в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах

2.1. Сприяння обладнанню на р. Сіверський Донець причалів та плавзасобів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 N 1147.

Краснодонська райдержадміністрація 

II - III квартал 


2.2. Узгодження місць випасу худоби у межах прикордонної смуги.

Райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Краснодона та Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

березень - квітень 


2.3. Перевірка власниками доріг і вулиць або вповноваженими ними органами у сфері дорожнього руху наявності й утримання в належному стані забороняючих та інформаційних знаків, які позначають державний кордон, прикордонну смугу на контрольовані прикордонні райони, й вжиття заходів із відновлення знищених знаків.

Служба автомобільних доріг у Луганській області (за згодою), райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Антрацита, Краснодона й Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

травень та жовтень 


2.4. Ліквідація доріг без покриття, які перетинають державний кордон України поза пунктами пропуску.

Райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Краснодона й Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

постійно 


2.5. Утримання в належному стані під'їзних доріг до пунктів пропуску автомобільного сполучення через державний кордон України.

Служба автомобільних доріг у Луганській області (за згодою) 

постійно 


3. Заходи щодо будівництва та облаштування пунктів пропуску через державний кордон та сервісних зон біля них

3.1. Вирішення питання щодо проведення робіт з реконструкції за постійною схемою пунктів пропуску автомобільного сполучення "Довжанський", "Дякове" та "Червонопартизанськ".

Відділ з питань оборонної та мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації, Луганська митниця (за згодою) 

протягом року 


3.2. Проведення робіт із заміни покриття платформи між 1-ю та 2-ю коліями пункту пропуску залізничного сполучення "Лантратівка".

Управління транспорту та зв'язку облдержадміністрації, Луганська дирекція залізничних перевезень Донецької залізниці (за згодою) 

протягом року 


3.3. Сприяння розміщенню об'єктів соціально-побутового обслуговування громадян, які перетинають державний кордон України, у сервісних зонах біля пунктів пропуску та організація контролю за правильністю розміщення рекламних носіїв.

Райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Краснодона й Свердловська, служба автомобільних доріг у Луганській області (за згодою) 

постійно 


4. Заходи щодо матеріально-технічного забезпечення
4.1. Луганського прикордонного загону

4.1.1. Сприяння у наданні шефської допомоги підрозділам прикордонного загону в облаштуванні військових містечок, забезпеченні їх будівельними, пально-мастильними матеріалами та продовольством для вирішення соціально-побутових проблем.

Райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Антрацита, Краснодона й Свердловська 

постійно 


4.1.2. Сприяння забезпеченню безперебійним зв'язком телефонізованих підрозділів прикордонного загону.

Управління транспорту та зв'язку облдержадміністрації, Луганська дирекція ВАТ "Укртелеком" (за згодою) 

постійно 


4.1.3. Сприяння вирішенню питання щодо телефонізації прикордонної застави "Бараниківка", "Ганнусівка" та "Троїцьке".

Управління транспорту та зв'язку облдержадміністрації, Луганська дирекція ВАТ "Укртелеком" (за згодою), Луганський прикордонний загін (за згодою), Біловодська, Новопсковська й Троїцька райдержадміністрації 

протягом року 


4.2. Служби екологічного контролю

4.2.1. Вирішення питання щодо оснащення стаціонарними системами радіаційного контролю типу "Бар'єр" постів екологічного контролю у пунктах пропуску через державний кордон "Червона Могила", "Красна Талівка", "Просяне" та "Танюшівка".

Державне управління екології та природних ресурсів в Луганській області 

протягом року 


4.2.2. Вирішення питання щодо оснащення портативними пошуковими дозиметрами "Ритм-1М" постів екологічного контролю в зоні діяльності митниць призначення та відправлення "Алчевськ" і "Старобільськ".

Державне управління екології та природних ресурсів в Луганській області 

протягом року 


4.2.3. Сприяння вирішенню питання щодо телефонізації всіх постів екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України.

Управління транспорту та зв'язку облдержадміністрації, Луганська дирекція ВАТ "Укртелеком" (за згодою), Державне управління екології та природних ресурсів в Луганській області 

протягом року 


5. Заходи щодо інформаційного забезпечення

5.1. Перевірка наявності та оновлення на автовокзалах, прикордонних залізничних станціях інформаційних стендів щодо правил прикордонного режиму й перетинання державного кордону України.

Райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Антрацита, Краснодона й Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

постійно 


5.2. Забезпечення висвітлення у місцевих засобах масової інформації питань з попередження нелегальної міграції та діяльності Луганського прикордонного загону, продовження циклу радіопередач "Державний кордон" і телепередач "Східний кордон".

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

постійно 


5.3. Забезпечення випуску спеціального інформаційного бюлетня "Прикордонник Луганщини", присвяченого створенню Луганського прикордонного загону та Дню прикордонника.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

жовтень - листопад 


6. Військово-патріотичне виховання молоді

6.1. Забезпечення проведення заходів військово-патріотичного виховання молоді у районах і містах області, які межують з державним кордоном України.

Управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Краснодона й Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

I - II квартал 


6.2. Проведення конкурсів з прикордонної тематики у районах та містах, які межують з державним кордоном України, у рамках програми обласної військово-спортивної гри.

Управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, райдержадміністрації прикордонних районів і виконкоми міських рад міст Антрацита, Краснодона й Свердловська, Луганський прикордонний загін (за згодою) 

протягом року. 


____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.