Текст документа:

Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2012 році та завдання на 2013 рік


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 січня 2013 року № 12


Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2012 році та завдання на 2013 рік


 

Згідно із Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» в містах і районах області у 2012 році проводилася робота з відбору кандидатів і підготовки їх для вступу до вищих військово-навчальних закладів. Усього успішно пройшли тестування, професійний відбір і направлені для складання вступних іспитів 94 юнаки, з яких 42, або 44,7 %, зараховано до військово-навчальних закладів.

Ефективно та системно проводилася ця робота у Марківському районі, містах Антрациті, Краснодоні та Лисичанську. У зазначених містах і районі було забезпечено найбільш якісний відбір кандидатів і створено необхідні умови для їх підготовки з екзаменаційних дисциплін.

Низький загальноосвітній рівень підготовки під час вступних іспитів виявили кандидати, яких відібрано з міста Рубіжного,  Біловодського, Лутугинського, Сватівського, Кремінського та Новоайдарського районів. Жоден із них не був зарахований до вищих військових навчальних закладів через незадовільне складання іспитів або не пройшов за конкурсом.

З метою покращання військово-професійної орієнтації цивільної молоді та підвищення рівня її підготовки для вступу до вищих військово-навчальних закладів у 2013 році:

 

1. Зобов’язати голів райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення і виконкомам районних у м. Луганську рад спільно з відповідними військкоматами до 20.01.2013 підбити підсумки роботи з військово-професійної орієнтації молоді, відбору й підготовки кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів у 2012 році та визначити завдання з її поліпшення у 2013 році.

 

2. Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (Цимбал І.І.), відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації (Уланов В.О.) та рекомендувати Луганському обласному військовому комісаріату (Птушка О.П.) до 01.02.2013 провести методичні наради з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, їх заступниками з навчально-виховної роботи та військовими комісарами військкоматів, на яких розробити комплекс заходів щодо посилення військово-професійної орієнтації молоді, участі офіцерів військових частин у пропаганді військових професій і роз'ясненні правил прийому до військових навчальних закладів.

 

3. Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації  (Малиш П.М.) у лютому - березні 2013 року забезпечити проведення медичного огляду юнаків, які виявили бажання вступати до військових навчальних закладів.

 

4. Управлінню інформаційної діяльності облдержадміністрації   (Кушелева А.В.) організувати інформування населення через засоби масової інформації про діяльність військових підрозділів Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, які дислокуються на території області, а також підшефних частин Військово-Морських Сил Збройних Сил України з метою професійної орієнтації молоді щодо військових професій.

 

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Лозовського Е.М.

 

 

 

 

Голова                                                                                   В.М.ПРИСТЮК