Текст документа: Про хід проведення весняно-польових робіт 2005 року


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 06 червня 2005 року № 358


Про хід проведення весняно-польових робіт 2005 року

Аналіз підготовки та проведення сівби ярих культур свідчить про те, що переважна більшість господарств області на належному рівні була підготовлена і виконала весняно-польові роботи.

Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт засипано і доведено до посівних кондицій 100 % насіння (46,0 тис. тонн). Закуплено 33,6 тис. тонн мінеральних добрив (92 відсотки від потреби), 223,9 тонни хімічних засобів захисту рослин (95 відсотків). Придбано за стабільною ціною 12,6 тис. тонн (91 відсоток від виділеного обсягу) дизельного пального, потреба у ньому забезпечена на 119 %. Одержано 123 млн. грн. кредитів. Підживлено 206,0 тис. га посівів озимих культур, що становить 100 відсотків до обсягів, визначених робочими планами господарств.

Завершено сівбу ранніх зернових та зернобобових культур на всій прогнозованій площі - 171,3 тис. га, соняшнику - 243,0 тис. га. Закінчується сівба кукурудзи на зерно та силос - посіяно 84,1 тис. га, або 88 % до прогнозу. Розпочато догляд за посівами. Проводиться підготовка до збирання врожаю.

Разом із тим, існує потреба у закупівлі мінеральних добрив та дизельного пального в обсягах, передбачених у меморандумах, укладених між сільськогосподарськими товаровиробниками і хімічними підприємствами та нафтопереробними компаніями.

Враховуючи викладене і з метою організованого проведення догляду за посівами та збирання врожаю у 2005 році:

1. Інформацію начальника Головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Махортова Ю. О. взяти до відома.

2. Головним управлінням: сільського господарства і продовольства (Махортов Ю. О.), промислової політики (Смірнов М. М.) облдержадміністрації сприяти виконанню умов меморандумів від 09.02.2005 та 11.02.2005 між сільськогосподарськими товаровиробниками та вітчизняними хімічними підприємствами, нафтопереробними компаніями щодо забезпечення господарств області мінеральними добривами і дизельним пальним у 2005 році. Про виконання доповісти до 10 липня п. р.

3. Головному управлінню сільського господарства і продовольства облдержадміністрації та головам районних державних адміністрацій сприяти залученню на період проведення догляду за посівами та збирання врожаю додаткової кількості техніки промислових підприємств та індивідуальних власників.

4. Зобов'язати начальника Головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації, голів районних державних адміністрацій розробити та затвердити плани невідкладних заходів, спрямованих на виконання догляду за посівами, підготовку та проведення жнив.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
О. М. Данілов 


 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.