Текст документа: Про активізацію роботи щодо безоплатної передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 21 червня 2005 року № 407


Про активізацію роботи щодо безоплатної передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем

Відповідно до пункту 8 статті 31 Закону України від 14.02.92 N 2114-XII "Про колективне сільськогосподарське підприємство" внутрішньогосподарські меліоративні системи, що не підлягали паюванню в процесі реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників, підлягають безоплатній передачі у комунальну власність в Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 13.08.2003 N 1253.

За станом на 01.05.2005 із наявної площі меліорованих земель 67,9 тис. га внутрішньогосподарські меліоративні системи передані у комунальну власність лише на 5,1 тис. га.

Останнім часом загрозливого характеру набуває тенденція незаконного демонтажу систем, крадіжок трубопроводів та включення ліквідаційними комісіями об'єктів внутрішньогосподарських меліоративних систем у перелік майна, що підлягає реалізації з метою погашення боргів.

Відповідно до статей 6, 13, 39, 41 Закону України від 09.04.99 N 586-XIV "Про місцеві державні адміністрації" та з метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства щодо безоплатної передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем:

1. Районним державним адміністраціям:

1.1. Проаналізувати на відповідних територіях стан виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2003 N 1253 "Про затвердження Порядку безоплатної передачі у комунальну власність об'єктів соціальної сфери, житлового фонду, у тому числі незавершеного будівництва, а також внутрішньогосподарських меліоративних систем колективних сільськогосподарських підприємств, що не підлягали паюванню в процесі реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників" в частині передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем.

1.2. Щомісяця до 15 числа місяця, наступного за звітним, надавати до облдержадміністрації інформацію про хід передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем за формою, що додається.

2. Луганському обласному виробничому управлінню меліорації і водного господарства (Махортов М. О.) надавати допомогу підприємствам (організаціям), які експлуатують внутрішньогосподарські меліоративні мережі з питань їх раціонального використання та збереження технологічної цілісності.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Рисухіна В. В.

 

Голова обласної держадміністрації 

О. М. Данілов 


 

Додаток
до розпорядження Луганської обласної державної адміністрації
від 21 червня 2005 р. N 407 


ІНФОРМАЦІЯ
про хід передачі у комунальну власність внутрішньогосподарських меліоративних систем

по _____________________ району за станом на ____________
              (назва)                                                                                     (дата) 


N
з/п 

Найменування місцевої ради 

Площа меліорованих земель 

Балансова вартість меліорованих земель 

Передано у комунальну власність 

Передано у користування 

га 

тис. грн 

площа, га 

вартість, тис. грн 

площа, га 

вартість, тис. грн 

 

 

 

 

 

 

 

 


Голова ________________ районної державної адміністрації
                            (назва) 

_______
(підпис) 


 

Заступник голови - керівник апарату
облдержадміністрації 

 
А. Ю. Зюзь 


 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.