Текст документа: Про деякі заходи у сфері здійснення контролю над тютюном та обмеження куріння


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 23 червня 2005 року № 418


Про деякі заходи у сфері здійснення контролю над тютюном та обмеження куріння

Останнім часом проблема поширення споживання тютюнових виробів, куріння в громадських місцях, приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування набула особливої гостроти.

Не реалізується державна політика у сфері здійснення контролю над тютюном. В засобах масової інформації, у навчальних закладах області не ведеться робота, направлена на пропаганду здорового способу життя, профілактику куріння серед молоді та жінок.

З метою реалізації Концепції державної політики у сфері здійснення контролю над тютюном, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2001 N 667, охорони прав людей, які не курять, та їх захист від впливу тютюнового диму, зменшення ризиків для здоров'я людей:

1. Заборонити куріння в приміщеннях Луганської облдержадміністрації.

2. Запропонувати керівникам райдержадміністрацій, територіальних органів міністерств, інших органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування прийняти відповідні рішення про заборону куріння в приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, навчальних закладах та закладах охорони здоров'я.

3. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Омельченко О. П.), управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації (Єременко С. М.) вжити комплекс заходів, направлених на зменшення споживання тютюнових виробів серед студентів та учнівської молоді, заборону куріння в навчальних закладах.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Гузара З. Т.

 

Голова обласної держадміністрації 

О. М. Данілов 


 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.