Текст документа: Про незадовільне виконання посадових обов'язків головами Новопсковської та Старобільської райдержадміністрацій


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 27 червня 2005 року № 434


Про незадовільне виконання посадових обов'язків головами Новопсковської та Старобільської райдержадміністрацій

На виконання Розпорядження Президента України від 03.04.2005 N 941 "Про заходи щодо врегулювання ситуації в Луганській області" 24 травня п. р. були здійснені перевірки організації роботи з цього напрямку у райдержадміністраціях, у тому числі Новопсковській і Старобільській, у ході яких було виявлено значні недоліки в організації роботи їх голів.

З 14 по 20 червня п. р. була проведена друга перевірка роботи цих райдержадміністрацій із залученням спеціалістів управлінь облдержадміністрації. Аналіз матеріалів перевірок свідчить про те, що на територіях Новопсковського та Старобільського районів не виконуються належним чином Конституція України, Бюджетний кодекс України, Закон України "Про місцеві державні адміністрації", Земельний кодекс України, Кодекс законів про працю та інші законодавчі акти і постанови Кабінету Міністрів України.

Унаслідок цього головами райдержадміністрацій допущено нецільове використання бюджетних коштів, яке підтверджується розпорядженнями голови Старобільської райдержадміністрації від 01.03.2005 N 74 "Про надання матеріальної допомоги", від 31.03.2005 N 112 "Про святкування 60-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років", від 04.04.2005 N 113 "Про виділення коштів з резервного фонду районного бюджету на придбання паливно-мастильних матеріалів для проведення заходів з відлову та відстрілу бродячих, хижих та диких тварин", голови Новопсковської райдержадміністрації від 23.05.2005 N 259 "Про вирішення задач по Білолуцькому заводу м'ясо-кісткового борошна", а також про використання коштів районних бюджетів та резервних фондів районних бюджетів, прийнятими в порушення вимог ст. 23 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 N 415 "Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету".

З порушенням вимог ст. 31 Кодексу законів про працю України та з перевищенням повноважень прийнято розпорядження голови Новопсковської райдержадміністрації від 12.05.2005 N 245/1 "Про проведення ремонту приміщення райдержадміністрації власними силами", яким держслужбовців зобов'язували виконувати роботи з ремонту будівлі райдержадміністрації, розпорядження голови цієї райдержадміністрації від 08.04.2005 N 168 щодо проведення диспансеризації тварин, розпорядження від 22.03.2005 N 125 стосовно переатестації підприємства громадського харчування.

Окремі розпорядження з перевищенням повноважень безпідставно прийняті заступником голови Старобільської райдержадміністрації, що суперечить ст. 6 Закону України "Про місцеві державні адміністрації".

Поряд з цим мають місце порушення інших законів. Перший заступник голови Старобільської райдержадміністрації Вихватенко М. Т. з порушенням трудового законодавства був призначений на іншу посаду без звільнення та погодження в установленому порядку з облдержадміністрацією. Розпорядженням голови Старобільської райдержадміністрації від 05.03.2005 N 80/2 було внесено зміни до помісячного розподілу субвенцій із загального фонду держбюджету, чим порушено ст. 77 Бюджетного кодексу України "Про місцеві державні адміністрації". Окремі порушення в Старобільській райдержадміністрації мали місце при вирішенні питань щодо земельних відносин. Розпорядження голови райдержадміністрації від 12.05.2005 N 153, від 25.05.2005 N 172 були прийняті всупереч ст. 124 Земельного кодексу України.

Як наслідок незадовільної організації виконання законів України на територіях районів в останні місяці погіршується ситуація в соціально-економічній сфері, що негативно впливає на суспільно-політичне життя.

Враховуючи викладене, з метою виконання Розпорядження Президента України від 03.04.2005 N 941/2005-рп "Про заходи щодо врегулювання ситуації в Луганській області" та доручення Президента України від 14.06.2005 N 1-1/514 з цього питання:

1. Визнати незадовільною організацію роботи з виконання Конституції України та законів України головами Новопсковської (Вакуленко М. І.) та Старобільської (Полулященко Ю. Е.) райдержадміністрацій.

2. Враховуючи численні порушення Конституції України, Закону України "Про місцеві державні адміністрації", Бюджетного, Земельного кодексів, Кодексу законів про працю та інших законодавчих актів і постанов Кабінету Міністрів України порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів України про звільнення з посад голів райдержадміністрацій Вакуленка М. І. та Полулященка Ю. Е.

3. Головним управлінням: промислової політики (Смірнов М. М.), економіки (Зінченко А. М.), сільського господарства і продовольства (Махортов Ю. О.) облдержадміністрації у липні поточного року надати Новопсковській та Старобільській райдержадміністраціям практичну допомогу у вирішенні поставлених завдань.

4. Новопсковській та Старобільській райдержадміністраціям розробити плани заходів щодо усунення недоліків в організації роботи, спрямованої на поліпшення соціально-економічного стану в районах та обговорити їх на засіданнях колегій райдержадміністрацій у липні п. р.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Зюзя А. Ю.

 

Голова обласної держадміністрації 

О. М. Данілов 


 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.