Текст документа:

Про затвердження Положення про відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної держадміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 23 липня 2005 року № 536

(Документ втратив чинність)


Про затвердження Положення про відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної держадміністрації


Відповідно до статті 5, п. 2 статті 25 та статті 27 Закону України від 09.04.99 N 586-XIV "Про місцеві державні адміністрації", постанов Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 N 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" та від 11.05.2005 N 328 "Про структуру місцевих державних адміністрацій":

1. Затвердити Положення про відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної держадміністрації (додається).

2. Розпорядження голови обласної держадміністрації від 23.09.2004 N 690 "Про затвердження Положення про управління з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи апарату обласної держадміністрації" вважати таким, що втратило чинність з 10.09.2005 року.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату обласної держадміністрації Зюзя А. Ю.

 

Голова обласної держадміністрації

О. М. Данілов


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 23 липня 2005 р. N 536 


ПОЛОЖЕННЯ
про відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної держадміністрації

1. Відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації (далі - відділ) є структурним підрозділом апарату облдержадміністрації, який створюється головою облдержадміністрації.

2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією і законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про апарат облдержадміністрації, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями відділу є:

3.1. Забезпечення реалізації державної політики з питань оборонної роботи, здійснення заходів по охороні громадської безпеки й порядку, боротьби із злочинністю, корупцією, додержання прав і свобод громадян.

3.2. Забезпечення взаємодії облдержадміністрації з органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, юстиції, судовими органами, Державною прикордонною службою України, Державною податковою адміністрацією України, Державною митною службою України, управлінням державного департаменту України з виконання покарань в Луганській області.

4. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

4.1. Організовує взаємодію та здійснює координацію дій облдержадміністрації з органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, юстиції, судовими органами, військовими формуваннями, Луганським прикордонним загоном, Луганською та Старобільською митницями, Державною податковою адміністрацією в Луганській області, територіальним управлінням державної судової адміністрації в Луганській області, контрольно-ревізійним управлінням в Луганській області, управлінням державного департаменту України з питань виконання покарань в Луганській області, громадськими організаціями Товариства сприяння обороні України.

4.2. Вивчає та аналізує за дорученням голови облдержадміністрації діяльність правоохоронних органів щодо реалізації державних програм профілактики й боротьби зі злочинністю, стан облаштування та забезпечення військових формувань, які розташовані на території області, службовими приміщеннями, земельними ділянками, комунальними послугами.

4.3. Організовує в межах своєї компетенції виконання законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України та надає методичну допомогу структурним підрозділам облдержадміністрації, місцевим органам державної виконавчої влади, органам місцевого самоврядування щодо їх реалізації.

4.4. Контролює стан справ, аналізує та узагальнює матеріали щодо виконання органами місцевого самоврядування делегованих повноважень у сфері оборонної роботи, охорони громадського порядку, а також з питань діяльності адміністративних комісій.

4.5. Бере участь у підготовці та опрацюванні разом із структурними підрозділами облдержадміністрації, правоохоронними, контролюючими й іншими зацікавленими органами проектів розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації з питань діяльності правоохоронних органів, військових формувань, а також пропозицій щодо здійснення передбачених законами спеціальних заходів, направлених на посилення боротьби з корупцією й організованою злочинністю, забезпечення конституційних прав і свобод громадян.

4.6. Здійснює заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України.

4.7. Готує матеріали з питань діяльності військових формувань, правоохоронних органів та надає їх голові облдержадміністрації.

4.8. Вносить пропозиції голові облдержадміністрації щодо поліпшення взаємодії з правоохоронними й контролюючими органами у зміцненні правопорядку та законності в області.

4.9. Розглядає у встановленому порядку звернення юридичних і фізичних осіб з питань, що віднесені до його компетенції.

4.10. Забезпечує виконання чинного законодавства про військовий обов'язок посадовими особами, громадянами, підприємствами, сприяє підготовці молоді до військової служби, проведенню приписки громадян до призовних дільниць та призову на строкову військову та альтернативну (невійськову) службу.

4.11. Аналізує результати боротьби з корупцією на території області й у частині, що його стосується, надає до Головного управління державної служби України Інформацію із зазначених питань за встановленою формою.

4.12. Готує пропозиції та необхідні документи щодо фінансування заходів, пов'язаних з оборонною роботою, діяльністю правоохоронних органів, і подає їх до відповідних центральних органів виконавчої влади для погодження та включення до проекту державного бюджету, контролює цільове використання виділених коштів.

4.13. Контролює виконання підприємствами, що розташовані на території області, державних замовлень на виробництво та постачання військовим формуванням відповідної продукції.

4.14. Бере участь у розробці проектів нормативно-правових актів, що належать до компетенції відділу.

5. Відділ має право:

5.1. Готувати та доводити правоохоронним органам, органам юстиції, структурним підрозділам облдержадміністрації, місцевим органам державної виконавчої влади й органам місцевого самоврядування доручення голови облдержадміністрації та його заступників з питань діяльності правоохоронних органів та оборонної роботи.

5.2. Перевіряти та визначати ефективність проведення структурними підрозділами облдержадміністрації, місцевими органами державної виконавчої влади й органами місцевого самоврядування заходів щодо виконання законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації з питань, що належать до його компетенції,

5.3. Брати участь у засіданнях колегій, нарадах, навчаннях та інших заходах, що проводяться структурними підрозділами облдержадміністрації, місцевими органами державної виконавчої влади й органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, військовими формуваннями, які розташовані на території області, з питань, що належать до його компетенції.

5.4. Залучати спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих органів державної виконавчої влади й органів місцевого самоврядування, підприємств, установ (за погодженням з їх керівниками) для опрацювання окремих питань, що належать до його компетенції.

5.5. Одержувати в установленому порядку від правоохоронних органів, органів юстиції і судів, структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих органів державної виконавчої влади й органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, військових формувань інформацію, документацію, необхідну для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Готувати та проводити наради, семінари й навчально-методичні заняття з питань, що належать до його компетенції.

5.7. Надавати голові облдержадміністрації пропозиції щодо заохочення працівників, а також притягнення до відповідальності осіб, що допустили порушення вимог законодавства та розпоряджень голови облдержадміністрації.

6. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з неї головою обласної держадміністрації за поданням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації. На посаду начальника відділу призначається особа з відповідним рівнем кваліфікації згідно з Довідником типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.

Начальник відділу має заступника, який за його поданням призначається та звільняється з посади головою облдержадміністрації.

7. Начальник відділу:

7.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу й несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань і доручень.

7.2. Планує роботу відділу й забезпечує виконання перспективних і поточних планів роботи.

7.3. Визначає завдання й розподіляє обов'язки між працівниками, аналізує результати їх роботи, вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу.

7.4. Забезпечує підготовку проектів розпоряджень голови облдержадміністрації та інших службових документів з питань, віднесених до компетенції відділу.

Начальник відділу виконує також інші обов'язки, покладені на нього головою облдержадміністрації з питань, що входять до функцій відділу.

8. Організація роботи відділу:

8.1. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, військовими формуваннями, територіальними органами міністерств та відомств.

8.2. Структура відділу, його штатна чисельність, Положення про відділ затверджуються, а посадові оклади й надбавки встановлюються головою облдержадміністрації.

8.3. Посадові інструкції працівників відділу затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації.

8.4. Працівники відділу призначаються на посади та звільняються з них головою облдержадміністрації за поданням начальника відділу в установленому законодавством порядку.

8.5. Відділ утримується за рахунок коштів Державного бюджету України в межах граничної чисельності та фонду оплати праці апарату облдержадміністрації.

8.6. Відділ може використовувати в роботі бланки зі своїм найменуванням.

___________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.