Текст документа:

Про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 20 березня 2013 року № 339


Про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу


 

Відповідно до законів України «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», указів Президента України від 16.12.2011 № 1163 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», від 22.10.2012 № 609 «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», рішення Луганської обласної ради від 29.12.2012     № 16/10 «Про внесення змін до Регіональної програми соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2007-2014 роки»:

 

затвердити Положення про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу та склад конкурсної комісії, що додаються.

 

 

 

 

 

Перший заступник голови,

виконуючий обов’язки голови                                           Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження  голови облдержадміністрації

« 20 » березня 2013 р.  № 339

 

 

ПОЛОЖЕННЯ 

про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу

                                                                           

І. Загальні положення

     

       1.1. Це Положення визначає порядок проведення конкурсного відбору міст обласного значення і районів області, на території яких за рахунок бюджетних коштів на умовах співфінансування будуть збудовані житлові будинки для дитячих будинків сімейного типу  (далі – конкурс).

 

      1.2. Метою конкурсного відбору є  розширення мережі дитячих будинків сімейного типу  як альтернативи інтернатним формам виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

      1.3.  Основним завданням конкурсного відбору є визначення  міст обласного значення і районів області які запропонують найбільш прийнятні (оптимальні) умови для будівництва на їх території житлових будинків для дитячих будинків сімейного типу.

     

1.4.Конкурсний відбір здійснюється конкурсною комісією, утвореною розпорядженням голови облдержадміністрації.

Конкурсну комісію очолює голова, який за посадою є заступником голови облдержадміністрації з питань гуманітарної і соціальної політики.

До складу конкурсної комісії входять начальник, завідувач сектору опіки та піклування та головний спеціаліст служби у справах дітей облдержадміністрації, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації, інші особи за потреби.

        

        1.5. Голова конкурсної комісії:

         скликає засідання конкурсної комісії;

головує на засіданнях конкурсної комісії;

          організовує підготовку матеріалів для подання на розгляд конкурсної комісії;

         приймає рішення про  проведення конкурсу;

         підписує протокол засідання конкурсної комісії.

 

         1.6. Секретар конкурсної комісії:

         забезпечує виконання доручень голови комісії;

готує матеріали для розгляду на засіданні комісії;

         здійснює заходи щодо оприлюднення інформації про умови конкурсу;

         надсилає виконкомам міських рад міст обласного значення та райдержадміністраціям інформацію про умови конкурсу;

         перевіряє подані документи та реєструє їх у відповідному журналі;

         інформує виконкоми міських рад міст обласного значення та райдержадміністрації – учасників конкурсу  про його результати;

оформляє протоколи засідань конкурсної комісії.

 

1.7. Організаційною формою діяльності конкурсної комісії є засідання, які проводяться у разі потреби.

Про дату проведення засідання члени конкурсної комісії інформуються не пізніше ніж за один день до його початку.

                                                                                                                                                                                                                                                                                

II. Підготовка до проведення конкурсу

 

2.1.  Рішення про проведення конкурсу приймається головою конкурсної комісії.

 

         2.2. Інформація про проведення конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та додатково надсилається секретарем конкурсної комісії у письмовій формі  виконкомам міських рад міст обласного значення і райдержадміністраціям.

 

         2.3.  Інформація про проведення конкурсу має містити:

дату, час і місце проведення конкурсу;

заявку на участь у конкурсі згідно з додатком 1 до цього Положення;

кінцевий термін подання документів;

перелік документів, які подаються на розгляд конкурсної комісії;

відомості про місцезнаходження конкурсної комісії, контактні телефони.

 

         2.4.  Строк подання заявок становить 1 місяць з дня опублікування  на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації інформації про проведення конкурсу.

 

         2.5. Виконкоми міських рад міст обласного значення та райдержадміністрації, які виявили бажання взяти участь у конкурсі (далі -учасники),  подають до конкурсної комісії за адресою: 91016,  м. Луганськ,    пл. Героїв Великої Вітчизняної війни, 9 (служба у справах дітей облдержадміністрації (тел./факс: (0642) 58 40 92) такі документи:

        

заявку на участь у конкурсі  за формою згідно з додатком 1 до цього Положення;

 

затверджені технічні умови щодо інженерного забезпечення (водопостачання,  водовідведення, електро- та газопостачання) житлового будинку для розташування дитячого будинку сімейного типу;

 

рішення про міський (районний) бюджет, в якому передбачені видатки на проектування та будівництво житлового будинку для розташування дитячого будинку сімейного типу,  у розмірі не менше 500 тисяч грн;

 

інформацію про кандидатів у батьки-вихователі, які відповідають  вимогам, встановленим Положенням про дитячий будинок сімейного типу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564, за формою згідно з додатком 2 до цього Положення.

 

2.6.  Подані документи перевіряються секретарем конкурсної комісії та реєструються в день їх надходження у  журналі реєстрації заявок.

         У разі невідповідності поданих документів переліку, визначеному п. 2.5 цього Положення, вони не реєструються та повертаються у день їх надходження.

 

          2.7.  Якщо не надійшло  жодної  заявки  на  участь  у  конкурсі, він вважається таким,  що не відбувся.  У цьому випадку голова конкурсної комісії  приймає  рішення  про  повторне  проведення  конкурсу  та  призначає  дату його проведення.

 

ІІІ. Порядок проведення конкурсу

 

            3.1.  Засідання конкурсної комісії проводиться у разі присутності на ньому не менше двох третин її кількісного складу.

 

         3.2.     Під час визначення міст обласного значення та районів області, на території яких будуть збудовані житлові будинки для розташування дитячих будинків сімейного типу, враховуються такі критерії:

        

обсяг коштів, передбачених у міському (районному) бюджеті на будівництво житлового будинку для  розташування дитячого будинку сімейного типу;

 

наближення житлової будівлі, що планується збудувати для розташування дитячого будинку сімейного типу,  до об’єктів соціальної інфраструктури  міста (району) та зовнішніх інженерних мереж;

 

кількість діючих міських/районних програм та  обсяг коштів, передбачених у 2013-2014 роках на фінансування заходів, спрямованих на захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

         3.3. Конкурсна комісія на своїх засіданнях  розглядає подані  документи протягом 10 робочих днів після закінчення строку, встановленого для їх подання.

 

3.4. Рішення конкурсної комісії приймається відкритим голосуванням  її членів шляхом оцінювання у балах.

Кожний присутній на засіданні член конкурсної комісії за критеріями, наведеними у п. 3.2 цього Положення, виставляє бали від 1 до максимальної величини, яка дорівнює кількості учасників конкурсу (за кожним показником окремо).

Найвищий бал виставляється учаснику, який має найкращий показник за критерієм. Якщо окремі учасники мають однаковий показник, їм виставляється однаковий бал.

Загальний бал розраховується шляхом підсумовування балів за всіма критеріями.

Якщо учасники набрали однаковий загальний бал, перевага надається тому з них, документи якого подані  раніше, що підтверджується датою, зазначеною у  журналі реєстрації заявок.

На підставі набраних загальних балів та враховуючи обсяг коштів, передбачених на будівництво житлових будинків для розташування дитячих будинків сімейного типу  в обласному бюджеті на відповідний рік, конкурсна комісія визначає відповідну кількість учасників як таких, що пройшли конкурсний відбір.

 

3.5. Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписують голова, заступник голови, секретар та члени конкурсної комісії, присутні на засіданні. Член конкурсної комісії, який не згоден з її рішенням, має право у письмовій формі викласти окрему думку, яка є невід’ємною частиною протоколу.

 

3.6. Виконкоми міських рад міст обласного значення та райдержадміністрації, які будуть відібрані за результатами конкурсу, інформуються секретарем конкурсної комісії шляхом письмового повідомлення про результати конкурсу у триденний строк з дати прийняття рішення конкурсною комісією.

 

                        ІV. Оскарження рішень конкурсної комісії

 

Учасники конкурсу мають право оскаржити рішення конкурсної комісії голові  обласної держадміністрації у  десятиденний строк з дня прийняття рішення конкурсною комісією.

 

 

Заступник керівника апарату                                      С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ


Додаток 1

до Положення про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу

 

 

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі з будівництва житла для  дитячих будинків сімейного типу

 

 

 

1. _____________________________________________________________

(виконком міської ради/райдержадміністрація)

 

2.______________________________________________________________

(юридична адреса виконкому міської ради/райдержадміністрації)

 

3.______________________________________________________________(код ЄДРПОУ виконкому міської ради/райдержадміністрації)

 

4.______________________________________________________________(ПІБ кандидатів у батьки-вихователі)

 

5.______________________________________________________________ (місцезнаходження та наближення (км) до об’єктів соціальної  інфраструктури міста (району) та зовнішніх інженерних мереж  житлової будівлі для розташування дитячого будинку сімейного типу)

 

6.______________________________________________________________(обсяг видатків,  передбачених у міських (районних) бюджетах на будівництво житлового будинку  для розміщення дитячого будинку сімейного типу,  тис. грн)

 

7.______________________________________________________________

(кількість діючих міських/районних програм та обсяг коштів, передбачених у 2013-2014 роках на фінансування заходів, спрямованих на захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування )

 

8.______________________________________________________________

(ПІБ, посада  та контактні телефони посадової особи, відповідальної за участь у конкурсному відборі)

 

 

 

Повноту і достовірність відомостей, викладених у цій заявці та доданих до неї документів, підтверджую.

З правилами конкурсу  ознайомлений.

Даю згоду на перевірку відомостей, викладених у цій заявці.

 

 

 

  ______________________               ________                 ___________________________

       (дата подання заявки)                (підпис)             (ініціали та прізвище голови виконкому

 М.П.                                                                                                    міської ради/райдержадміністрації)

 

 

 

Додаток 2

до Положення про конкурс з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

про кандидатів у батьки-вихователі

на створення дитячих будинків сімейного типу

 

 

1. П.І.Б.  та дата народження кандидатів у батьки-вихователі.

 

2. Житлові та матеріальні умови проживання кандидатів у батьки-вихователі.

 

3. Освіта кандидатів у батьки-вихователі.

 

4. Місце роботи кандидатів у батьки-вихователі.

 

5. Інформація про неповнолітніх дітей та інших членів сім ї, які проживають на спільній житловій території з кандидатами у батьки-вихователі.

 

6. Інформація про включення кандидатів у батьки-вихователі до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків/батьків-вихователів.

 

7. Стисла характеристика кандидатів у батьки-вихователі.

 

 З правилами конкурсу ознайомлені.

Надаємо згоду на публікацію у засобах масової інформації наведених вище відомостей.

 

 

______________________               ________                 ___________________________

(дата подання заявки)                (підпис)             (ініціали та прізвище кандидатів у батьки-

                                                                                 вихователі)

 

 

______________________               ________                 ___________________________

       (дата подання заявки)                (підпис)             (ініціали та прізвище голови виконкому

 М.П.                                                                                     міської ради/райдержадміністрації)


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови облдержадміністрації

« 20 » березня 2013 р. № 339

                   

 

 

Склад

конкурсної комісії з проведення  конкурсу з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу    

 

Івченко

Анатолій Григорович

-

заступник голови обласної держадміністрації,                                      голова конкурсної комісії

 

 

 

Родіна

Раїса Василівна

-

 

начальник служби у справах дітей обласної держадміністрації, заступник голови конкурсної комісії

 

 

 

Туманова

Тетяна Валентинівна

-

головний спеціаліст служби у справах дітей обласної держадміністрації, секретар конкурсної комісії

 

Члени конкурсної комісії

 

Єременко

Ірина Володимирівна

-

директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

 

 

Михальська

Марина Олексіївна

-

завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей обласної держадміністрації

 

 

 

Обухов

Олександр Васильович

-

заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації

 

 

 

Харченко

Людмила Георгіївна

-

директор Луганського обласного відділення

Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «SOS Дитяче Містечко»       (за згодою)

 

 

 

Заступник керівника апарату                                    С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ