Текст документа: Про затвердження Положення про відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 15 серпня 2005 року № 599


Про затвердження Положення про відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації

Відповідно до статті 44 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", постанов Кабінету Міністрів України від 11.05.2005 N 328 "Про структуру місцевих державних адміністрацій" та від 02.08.96 N 912 "Про затвердження Типового положення про кадрову службу органу виконавчої влади" й розпорядження голови обласної держадміністрації від 04.07.2005 N 455 "Про внесення змін до структури та штатного розпису апарату облдержадміністрації":

1. Затвердити Положення про відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації (додається).

2. Дане розпорядження набуває чинності з 10.09.2005.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Зюзя А. Ю.

 

Заступник голови, виконуючий обов'язки
голови облдержадміністрації 

 
З. Т. Гузар 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 15 серпня 2005 р. N 599 


ПОЛОЖЕННЯ
про відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації

1. Відділ кадрової роботи апарату облдержадміністрації (далі - відділ) є структурним підрозділом апарату обласної державної адміністрації, підпорядкованим голові облдержадміністрації, підзвітним і підконтрольним заступнику голови - керівнику апарату облдержадміністрації.

2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації та цим Положенням.

3. Основними завданнями відділу є:

- реалізація державної кадрової політики;

- здійснення аналітичної та організаційної роботи з кадрового менеджменту;

- задоволення потреби у кваліфікованих кадрах та їх ефективне використання;

- прогнозування розвитку персоналу, заохочення працівників до службової кар'єри, забезпечення їх безперервного навчання;

- документальне оформлення проходження державної служби та трудових відносин.

4. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

4.1. Забезпечує реалізацію державної політики з питань кадрової роботи в апараті облдержадміністрації, на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління облдержадміністрації (далі - підпорядковані установи), і разом з відповідними структурними підрозділами узагальнює практику роботи з кадрами, вносить голові облдержадміністрації пропозиції щодо її вдосконалення.

4.2. Разом з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації та підпорядкованими установами розробляє річні плани роботи з кадрами, визначає щорічну та перспективну (на 5 років) потребу в кадрах, формує замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації державних службовців і керівників підпорядкованих установ, забезпечує укладання відповідних угод із закладами освіти.

4.3. Здійснює організаційне забезпечення роботи регіональної ради по роботі з кадрами, а також методичну та інформаційну роботу кадрових служб підпорядкованих установ.

4.4. Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує державну статистичну звітність із кадрових питань, аналізує якісний склад державних службовців, а також керівників підпорядкованих установ.

4.5. Проводить роботу з резервом кадрів апарату облдержадміністрації, а також здійснює організаційно-методичне керівництво формуванням кадрового резерву, аналізує та узагальнює практику формування в структурних підрозділах органу виконавчої влади та підпорядкованих їй установах, вносить керівнику органу відповідні пропозиції щодо її вдосконалення.

4.6. Вносить рекомендації голові облдержадміністрації про зарахування до кадрового резерву державних службовців при плануванні періодичного переміщення по службі (ротації).

4.7. Здійснює організаційно-методичне керівництво підвідомчими закладами освіти, готує методичні матеріали з питань кадрової роботи та державної служби.

4.8. Вивчає разом з іншими підрозділами особисті, професійні, ділові якості осіб, які претендують на зайняття посад в апараті органу виконавчої влади, попереджує їх про встановлені законодавством обмеження, пов'язані з прийняттям та проходженням державної служби, ознайомлює із Загальними правилами поведінки державного службовця, контролює добір і розстановку кадрів в апараті облдержадміністрації та підпорядкованих установах.

4.9. Приймає від претендентів на посади державних службовців відповідні документи та подає їх на розгляд конкурсній комісії, здійснює інші заходи щодо організації конкурсного відбору.

4.10. Розглядає та вносить голові облдержадміністрації пропозиції щодо проведення стажування кадрів на посадах державних службовців, готує разом з відповідними підрозділами документи для організації стажування, здійснює контроль за його проведенням.

4.11. Вносить голові облдержадміністрації пропозиції щодо працевлаштування випускників денного відділення Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України, координує проходження стажування на посадах державних службовців, готує разом з відповідними підрозділами облдержадміністрації документи для організації стажування, здійснює контроль за його проведенням.

4.12. Готує матеріали про призначення та звільнення з посад працівників апарату облдержадміністрації, керівників, заступників керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів та заступників голів райдержадміністрацій, керівників підпорядкованих установ.

4.13. Планує з урахуванням індивідуальних здібностей, професійної підготовки та результативності роботи державного службовця періодичне переміщення його по службі в облдержадміністрації, а також переведення до іншого державного органу чи в іншу місцевість за його згодою.

4.14. Оформляє документи про прийняття Присяги та присвоєння рангів державним службовцям, вносить про це записи до трудових книжок.

4.15. Обчислює стаж роботи та державної служби, здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років та наданням відпусток відповідної тривалості, складає графіки щорічних відпусток працівників апарату облдержадміністрації.

4.16. Розглядає матеріали та готує документи для заохочення й нагородження працівників, веде відповідний облік.

4.17. У межах своєї компетенції здійснює заходи для забезпечення трудової дисципліни, оформляє документи, пов'язані з проведенням службового розслідування та застосуванням заходів дисциплінарного впливу.

4.18. Своєчасно готує документи щодо продовження терміну перебування на державній службі та призначення пенсій працівникам.

4.19. Здійснює роботу, пов'язану із заповненням, обліком і зберіганням трудових книжок та особових справ (особових карток) працівників.

4.20. Оформляє і видає службові посвідчення та довідки з місця роботи працівника, проводить оформлення листків тимчасової непрацездатності.

4.21. Готує документи для відрядження працівників за кордон.

4.22. У межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури апарату облдержадміністрації та штатного розпису, контролює розроблення посадових інструкцій у структурних підрозділах облдержадміністрації та в підпорядкованих їй установах.

4.23. Здійснює організаційне забезпечення і бере участь у роботі атестаційної комісії та проведенні щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них завдань і обов'язків, а також контролює проведення цієї роботи у підпорядкованих установах.

4.24. Забезпечує підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів, а також разом з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації організовує регулярне навчання працівників апарату.

4.25. Здійснює контроль в апараті облдержадміністрації за дотриманням законодавства з питань кадрової роботи.

4.26. Здійснює облік військовозобов'язаних і призовників та їх бронювання в апараті облдержадміністрації, забезпечує контроль за станом військового обліку військовозобов'язаних і призовників у підпорядкованих установах, закладах освіти, якщо ці функції не покладено на інший підрозділ.

4.27. Проводить разом з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації роботу щодо укладання, продовження терміну дії, розірвання контрактів із керівниками державних підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління облдержадміністрації, а також бере участь у здійсненні організаційних заходів із перевірки виконання умов та показників контрактів.

4.28. Забезпечує планування службової кар'єри та аналізує ефективність роботи персоналу.

4.29. Здійснює разом з іншими підрозділами заходи щодо ведення комп'ютерного обліку особових справ (особових карток) державних службовців першої - третьої категорії та використання його даних у межах компетенції облдержадміністрації, супроводження і зберігання відомостей для формування єдиної державної комп'ютерної системи "Кадри" та своєчасної підготовки й подання до Головдержслужби України необхідної інформації на паперових та електронних носіях у встановленому нею порядку.

4.30. Здійснює організаційні заходи щодо своєчасного щорічного подання державними службовцями відомостей про доходи, зобов'язання фінансового характеру та належне їм майно, у тому числі й за кордоном, щодо себе і членів своєї сім'ї (декларування доходів).

4.31. Розглядає пропозиції, заяви, скарги громадян, надає роз'яснення, веде прийом громадян з питань, що належать до компетенції кадрової служби.

4.32. Проводить іншу роботу, пов'язану із застосуванням законодавства про працю та державну службу.

5. Відділ має право:

5.1. Перевіряти і контролювати дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, вимог законодавства про працю та державну службу в апараті облдержадміністрації й у підпорядкованих їй установах.

5.2 Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб облдержадміністрації та підпорядкованих їй установ документи, необхідні для виконання покладених на відділ функцій.

5.3. Брати участь у нарадах та інших заходах з питань кадрової роботи, що проводяться в облдержадміністрації та підпорядкованих їй установах, скликати наради з питань, що належать до компетенції відділу.

5.4. Вносити голові облдержадміністрації пропозиції з питань удосконалення кадрової роботи, підвищення ефективності державної служби.

5.5. Залучати працівників структурних підрозділів облдержадміністрації (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції відділу.

6. Покладання на кадрову службу обов'язків, не передбачених цим Положенням, і таких, що не стосуються питань кадрової роботи та державної служби, не допускається.

7. Відділ очолює начальник, який призначається та звільняється з посади головою облдержадміністрації.

Начальник має заступника, який за його поданням призначається та звільняється з посади головою облдержадміністрації.

8. Начальник відділу:

8.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу й несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

8.2. Розподіляє завдання серед працівників відділу.

8.3. Виконує інші обов'язки, покладені на нього головою облдержадміністрації.

9. Організація роботи відділу:

9.1. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян.

9.2. Структура, штатна чисельність та Положення про відділ затверджуються, а посадові оклади та надбавки встановлюються головою облдержадміністрації.

9.3. Посадові інструкції працівників відділу затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації.

10. Працівники відділу призначаються та звільняються з посад головою облдержадміністрації в установленому законодавством порядку.

11. Призначення та звільнення з посади начальника відділу здійснюється за наявності висновку Головдержслужби України.

12. Кадрова служба має свою печатку.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.