Текст документа: Про створення обласної комісії з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 19 серпня 2005 року № 634


Про створення обласної комісії з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2005 N 664 "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги":

1. Створити обласну комісію з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян, затвердивши склад і Положення про неї (додаються).

2. Райдержадміністраціям, виконавчим органам місцевого самоврядування створити відповідні комісії з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян, визначити головного розпорядника коштів субвенцій, виділених на зазначені цілі, з Державного бюджету України.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Рисухіна В. В.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
О. М. Данілов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 19 серпня 2005 р. N 634 


СКЛАД
обласної комісії з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян

Тітамир
Олег Миколайович 

заступник голови облдержадміністрації, голова Обласної комісії 

Штоколов
Олександр Пантелійович 

перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, заступник голови Обласної комісії 

Долженко
Оксана Анатоліївна 

головний спеціаліст відділу моніторингу розрахунків за житлово-комунальні послуги та енергоносії управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, секретар Обласної комісії 

Члени комісії: 

Арсирій
Руслан Вікторович 

генеральний директор ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (за згодою) 

Бородін
Григорій Васильович 

начальник філії - Луганського обласного управління ВАТ "Державний ощадний банк України" (за згодою) 

Крюкова
Галина Григорівна 

заступник генерального директора з економіки ОКП "Луганська обласна паливно-енергетична компанія" (за згодою) 

Овчаренко
Володимир Кузьмич 

голова правління ВАТ "Луганськгаз" (за згодою) 

Олексієнко
Тетяна Захарівна 

начальник відділу аналітичного обліку зобов'язань перед бюджетом Державного казначейства в Луганській області (за згодою) 

Попова
Ірина Сергіївна 

заступник начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації 

Самойленко
Сергій Петрович 

директор ОКСТП "Луганськтеплокомуненерго" (за згодою) 

Скобліков
Віктор Вікторович 

генеральний директор ОКП "Компанія "Луганськвода" (за згодою) 

Філімонова
Тетяна Анатоліївна  

начальник відділу планування та інформаційно-аналітичного забезпечення управління погашення прострочених податкових зобов'язань ДПА в Луганській області (за згодою). 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 19 серпня 2005 р. N 634 


ПОЛОЖЕННЯ
про обласну комісію з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян

1. Обласна комісія з організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян (далі - Обласна комісія) створена при облдержадміністрації для організації та проведення розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян.

2. У своїй діяльності Обласна комісія керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, розпорядженням голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.

3. Основним завданням Обласної комісії є координація проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян України, вкладеними до 2 січня 1992 р. в установи колишнього Ощадного банку СРСР, що діяли на території України, правонаступником якого є ВАТ "Ощадбанк" (далі - знецінені заощадження), за рахунок відповідної субвенції з держбюджету місцевим бюджетам шляхом погашення заборгованості таких громадян за спожиті електричну й теплову енергію, природний газ, тверде паливо, з послуг водопостачання та водовідведення, плати за користування житлом (квартирної плати) (далі - житлово-комунальні послуги), що утворилася за станом на 1 вересня 2004 р., за рахунок платежів до держбюджету: погашення податкового боргу минулих років, у тому числі розстроченого, підприємств (структурних підрозділів підприємств) житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та інших підприємств, що надають ці послуги (далі - підприємства - надавачі житлово-комунальних послуг), за видами податків, визначених у пункті 24 статті 12 Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік", а також пені, штрафних санкцій, нарахованих у зв'язку з порушенням податкового законодавства, частини виручки від реалізації природного газу у 2000 році, що надходила як плата за транзит природного газу через територію України, повернення бюджетних позичок та кредитів, наданих під гарантію Кабінету Міністрів України, у тому числі шляхом переведення боргу; погашення податкових зобов'язань підприємств - надавачів житлово-комунальних послуг, що виникли в результаті проведення зазначених розрахунків (далі - платежі до держбюджету).

4. Обласна комісія:

4.1. Складає реєстри протоколів погодження розрахунків і двічі на місяць (10 та 25 числа) подає їх Мінфіну.

4.2. Надсилає до Державного казначейства України затверджені та узгоджені протоколи погодження розрахунків відповідно до п. 8 Порядку проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги (далі - Порядку), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2005 N 664.

4.3. У разі, коли відсутня можливість визначити схему розрахунків у межах району (району міста, міста), визначає схеми розрахунків в межах області (міста) та здійснює відповідні функції, передбачені пунктом 8 Порядку.

Якщо неможливо провести розрахунки у межах області (міста), вносить Міністерству будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України пропозиції щодо визначення схем розрахунків.

5. Обласна комісія має право:

5.1. Залучати, у разі потреби, у встановленому порядку представників місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, що беруть участь у розрахунках, незалежних експертів (за згодою керівника) для розгляду питань, що належать до її компетенції.

5.2. Одержувати в установленому порядку від органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій статистичні дані, інформацію, довідкові та інші матеріали й документи, необхідні для вирішення питань, які належать до компетенції Обласної комісії.

5.3. Заслуховувати на своїх засіданнях звіти представників місцевих органів державної виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ і організацій з питань, що належать до компетенції Обласної комісії.

6. Обласна комісія створюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів розпорядженням голови облдержадміністрації.

7. Робочу групу очолює заступник голови облдержадміністрації. Він здійснює керівництво діяльністю Обласної комісії, визначає порядок її роботи та головує на засіданнях.

8. Основною формою роботи Обласної комісії є засідання, які проводяться в міру потреби.

9. Рішення Обласної комісії оформлюються протоколом і підписуються її головою.

10. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більше половини членів комісії.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.