Текст документа:

Про затвердження нового складу територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно- енергетичного комплексу та Положення про неї в новій редакції


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 01 квітня 2013 року № 396


Про затвердження нового складу територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно- енергетичного комплексу та Положення про неї в новій редакції


 

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 27.03.2006 № 288 створено територіальну комісію з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу області.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», враховуючи розпорядження голови облдержадміністрації від 26.10.2012 № 1521 «Про внесення змін до структури та чисельності структурних підрозділів облдержадміністрації» та з метою приведення Положення територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу у відповідність до вимог чинного законодавства:

 

затвердити новий склад територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу області та Положення про неї в новій редакції, що додаються.

 

 

 

Перший заступник голови,

виконуючий обов’язки голови                                          Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови облдержадміністрації

 « 01 » квітня 2013 р. № 396

 

СКЛАД

територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств

паливно-енергетичного комплексу

 

 

Репицький

Анатолій Васильович

заступник голови облдержадміністрації, голова комісії

 

 

Міхєєв

Сергій Олександрович

заступник голови облдержадміністрації, заступник голови комісії

 

 

Закоржевський

Вадим Ігорович

заступник начальника Луганського територіального представництва НКРЕ України, заступник голови комісії (за згодою)

 

 

Зайцев

Андрій Павлович

заступник начальника відділу енергетики та газової промисловості паливно-енергетичного управління Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації, член секретаріату

 

 

Огієнко

Світлана Павлівна

начальник відділу економічного аналізу управління реформування житлово-комунального господарства, будівництва та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, член секретаріату

 

 

Члени комісії

 

Головко

Сергій Володимирович

заступник голови правління по газопостачанню та обліку газу

ПАТ «Луганськгаз» (за згодою)

 

 

Гордідан

Роман Володимирович

заступник начальника відділу Управління Служби безпеки України в Луганській області (за згодою)

 

 

Горобцов

Сергій Андрійович

начальник інформаційно-консультаційного центру

ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» (за згодою)

 

 

Діденко

Людмила Іванівна

заступник директора  Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації

 

 

Добріков

Олег Вячеславович

заступник начальника управління – начальник відділу організації погашення податкового боргу управління погашення податкового боргу Державної податкової служби у Луганській області (за згодою)

 

 

Дрожжин

Дмитро Юрійович

директор Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації

 

 

Зелінський

Леонід Рафаїлович

заступник директора зі збуту електроенергії Луганської філії

ДП «Регіональні електричні мережі»

(за згодою)

 

 

Кузьмінська

Світлана Олександрівна

заступник комерційного директора по роботі зі споживачами юридичного сектору ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» (за згодою)

 

 

Попова

Ірина Сергіївна

заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації

 

 

Потапова

Ольга Миколаївна

директор з економіки та фінансів

ДП «Луганськвугілля» (за згодою)

 

 

Синчин

Олексій Іванович

заступник директора з економіки та фінансів – начальник планово-економічного відділу

ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» (за згодою)

 

 

Топило

Вікторія Анатоліївна

начальник відділу зведеної звітності за борговими зобов’язаннями управління боргових зобов’язань Департаменту реалізації газу НАК «Нафтогаз України»

(за згодою)

 

 

Чернов

Олег Якович

начальник Луганського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів філії УМГ «Донбастрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» (за згодою)

           

 

 

 

Заступник керівника апарату                                        С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови облдержадміністрації

 «01 » квітня 2013 р. № 396

 

ПОЛОЖЕННЯ
про територіальну комісію з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу

1. Територіальна комісія з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу (далі - Комісія) створена розпорядженням голови облдержадміністрації для виконання завдань, пов’язаних з погашенням заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу.

2. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України,  міністерств й інших органів виконавчої влади та цим Положенням.

3. Основними завданнями Комісії є:

прийняття рішення про узгодження обсягів заборгованості (без пені, штрафних та фінансових санкцій) підприємств паливно-енергетичного комплексу, внесених до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі погашення заборгованості (далі – Реєстр), визначених для списання, та завданих від її списання збитків, які підлягають відшкодуванню, згідно із зобов'язаннями за енергоносії та послуги з їх передачі (транспортування) та/або постачання, за якою не минув строк позовної давності та яка виникла з причин, визначених у статті 9 Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу»;

прийняття рішення про узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, відповідно до чинного законодавства.

4. Комісія має право:

одержувати в установленому порядку від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

запрошувати у разі потреби на засідання представників райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, підприємств, установ та організацій (за згодою їх керівників);

вимагати від учасників розрахунків з погашення заборгованості пояснення, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

5. Склад Комісії затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.

До складу Комісії входять заступник облдержадміністрації, який в межах своєї компетенції забезпечує діяльність паливно-енергетичного сектору (голова територіальної комісії), заступник голови облдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства (заступник голови Комісії), представник НКРЕ (заступник голови Комісії), представники Департаменту фінансів облдержадміністрації, Державної податкової служби у Луганській області, Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації, Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, Управління Служби безпеки України в Луганській області, НАК «Нафтогаз України», НАК «Енергетична компанія України» та підприємств з теплопостачання і підприємств паливно-енергетичного комплексу, включених до Реєстру.

6. Голова, заступники голови, члени Комісії і члени секретаріату Комісії здійснюють свої функції на громадських засадах.

Голова Комісії має двох заступників:

з питань списання заборгованості підприємствам паливно-енергетичного комплексу, яким за посадою є представник НКРЕ;

з питань погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств житлово-комунального господарства, який за посадою є заступником голови облдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства.

7. У складі Комісії утворюється секретаріат.

До складу секретаріату входять два члени - представники Департаменту промисловості та енергозбереження і Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

8. Секретаріат Комісії забезпечує оперативний зв’язок між членами Комісії та інші функції із забезпечення діяльності Комісії.

Обов’язки члена секретаріату Комісії – представника Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації: організація, підготовка та оформлення матеріалів за результатами проведених засідань Комісії в частині списання заборгованості підприємствам паливно-енергетичного комплексу та в частині погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств паливно-енергетичного комплексу;

обов’язки члена секретаріату Комісії – представника Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації: організація, підготовка та оформлення матеріалів за результатами проведених засідань Комісії в частині погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств житлово-комунального господарства.

9. Організаційною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у разі потреби. Повідомлення про дату проведення засідань і порядок денний надсилається членам Комісії не пізніше ніж за три дні до засідання.

10. У разі відсутності голови його обов’язки виконує заступник голови Комісії, що є заступником голови облдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства.   

11. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж дві третини її складу.

12. Комісія протягом двох тижнів після подання підприємством документів приймає такі рішення:

про узгодження основної суми дебіторської заборгованості (без пені, штрафних та фінансових санкцій) підприємств паливно-енергетичного комплексу, визначеної для списання, та збитків від списання, які підлягають відшкодуванню;

про узгодження заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

13. Рішення приймається більшістю голосів членів Комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

 

14. Рішення Комісії оформляється протоколом за формою, що затверджується Міжвідомчою комісією, який підписується в день проведення засідання головуючим та всіма членами Комісії, присутніми на засіданні.

Протокол Комісії та реєстри обсягів заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу протягом п’яти робочих днів після підписання протоколу передаються до секретаріату Міжвідомчої комісії.

15. Діяльність Комісії припиняється після виконання завдань, покладених на неї законом та цим Положенням.

16. Після припинення діяльності Комісії одержана в процесі її діяльності документація зберігається у членів секретаріату відповідно до напрямів роботи, визначених у п. 8 Положення.

17. Про результати своєї діяльності Комісія звітує перед головою облдержадміністрації та Міжвідомчою комісією.

 

Заступник керівника апарату                                        С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ