Текст документа:

Про затвердження складу колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03 квітня 2013 року № 411


Про затвердження складу колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї


 

Відповідно до п. 9 частини першої ст. 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", Положення про УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ, НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 24.12.2013 № 1913, враховуючи розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25.10.2012 № 1521 "Про внесення змін до структури та чисельності структурних підрозділів облдержадміністрації":

 

затвердити склад колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї, що додаються.

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник голови,

виконуючий обов'язки голови                                            Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

« 03 » квітня 2013 р. № 411

 

 

Склад

колегії управління культури, національностей та релігій

Луганської обласної державної адміністрації

 

 

Григор’єва

Ірина Вікторівна

-       начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації, голова колегії

 

Виборний

Володимир Юрійович

-       заступник начальника - начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації, заступник голови колегії

 

Козенко

Олександр Миколайович

-       заступник начальника - начальник відділу національностей та релігій управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації, заступник голови колегії

 

Семенова

Олена Петрівна

-      головний спеціаліст відділу мистецтв, культурно-освітньої та науково-методичної роботи управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації, секретар колегії

 

Члени колегії

 

Борщенко

Лідія Михайлівна

-      директор Луганського обласного художнього   музею (за згодою)

 

Гецій

Віра Василівна

-     директор Луганської обласної філармонії (за згодою)

 

Компанієць

Ліліана Анатоліївна

-     начальник управління культури Луганської міської ради (за згодою)

 

Кошовий

Михайло Іванович

-       директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (за згодою)

Крамаренко

Ганна Миколаївна

-       голова обкому профспілки працівників культури (за згодою)

 

Ліпко

Наталія Іванівна

-       заступник директора Луганського обласного центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва (за згодою)

 

Медведенко

Андрій Юхимович

-       голова правління Луганської обласної організації Національної спілки письменників України (за згодою)

 

Михайлюк-Філіппова

Галина Миколаївна

-       директор Луганського академічного обласного російського драматичного театру (за згодою)

 

Риб’янцева

Інна Павлівна

-       директор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького (за згодою)

 

Яровий

Василь Михайлович

-       директор Луганського обласного центру народної творчості (за згодою)

 

 

 

Заступник керівника апарату                                         С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

« 03 » квітня  2013 р. № 411

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про колегію управління культури, національностей та релігій

Луганської обласної державної адміністрації

 

1. Загальні положення

 

1.        Це Положення визначає загальні засади утворення та діяльності колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – колегія управління).

2.        Колегія управління є консультативно-дорадчим органом, створеним для вирішення найбільш важливих питань діяльності в галузі культури, національностей та релігій, здійснення контролю за дотриманням законодавчих актів з питань, вирішення яких вимагає колективного обговорення.

3.        У своїй роботі колегія управління керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства культури України та інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, а також цим Положенням.

4.        Рішення про утворення або ліквідацію колегії управління приймається головою обласної державної адміністрації.

 

2. Функції колегії управління

 

Колегія управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – управління):

2.1. Обговорює та приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності у сфері культури, національностей та релігій.

2.2. Розглядає пропозиції щодо:

забезпечення на території області реалізації державної політики у сфері культури, охорони культурної спадщини, релігії, міжнаціональних відносин;

сприяння консолідації й розвитку української нації;

забезпечення дотримання прав національних меншин та права громадян на свободу світогляду і віросповідання, а також державної мовної політики.

2.3. Розглядає питання про стан дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання державного майна, здійснення внутрішнього фінансового контролю та усунення виявлених недоліків.

2.4. Розробляє пропозиції щодо вдосконалення діяльності управління, його структурних підрозділів, міських та районних органів культури, підприємств, закладів та установ, що належать до сфери діяльності управління.

2.5. Розглядає результати роботи управління, його структурних підрозділів, міських і районних органів культури, підприємств, закладів та установ, що належать до сфери діяльності управління.

2.6. Аналізує стан дотримання законодавства з питань державної служби, запобігання корупції, організаційно-кадрової роботи та виконавської дисципліни.

2.7. Розглядає інші питання, пов'язані з реалізацією завдань, покладених на управління.

 

3. Склад колегії управління

 

3.1. Персональний склад колегії управління затверджується головою обласної держадміністрації за поданням начальника управління.

3.2. До складу колегії входять начальник управління (голова колегії), заступники начальника управління, інші відповідальні працівники управління, керівники обласних закладів культури, міських та районних органів культури.

До складу колегії можуть входити керівники інших місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління обласної державної адміністрації, обкому профспілки працівників культури, а також представники регіональних організацій національних творчих спілок.

 

4. Організація роботи колегії управління

 

4.1. Організаційною формою роботи колегії управління є засідання. Засідання колегії управління проводяться планово, як правило, один раз на квартал, а позапланові – за необхідністю.

У разі потреби можуть проводитися розширені та виїзні засідання колегії управління, а також спільні засідання з колегіями інших органів виконавчої влади.

4.2. Робота колегії управління проводиться відповідно до затвердженого її головою плану засідань на рік (квартал). У ньому зазначаються питання, що необхідно розглянути, строк подання матеріалів, особи, відповідальні за підготовку і подання матеріалів на засідання колегії управління, орієнтовна дата проведення засідань колегії управління.

4.3. Додаткові питання до затвердженого плану засідань колегії управління можуть бути включені до порядку денного засідання колегії управління за рішенням її голови не пізніше ніж за десять днів до чергового засідання.

4.4. Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання колегії управління визначаються її головою.

4.5. Підготовка проекту порядку денного засідання колегії управління згідно із затвердженим планом засідань та з урахуванням внесених пропозицій здійснюється секретарем колегії управління, який не пізніше ніж за десять днів до засідання подає його голові колегії управління для погодження.

4.6. На розгляд колегії подаються:

проект порядку денного засідання колегії управління з визначенням доповідача з кожного питання;

довідка з питань порядку денного засідання колегії управління з викладенням обґрунтованих висновків і пропозицій;

проект рішення колегії управління;

список членів колегії управління;

список запрошених осіб, які виявили бажання взяти участь в обговоренні питань порядку денного засідання колегії управління, із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові, місця роботи та займаних посад;

довідкові матеріали (розрахунки, статистичні матеріали, звіти, діаграми, таблиці тощо), які безпосередньо стосуються порядку денного.

4.7. Членам колегії управління матеріали надаються не пізніше ніж за три дні до засідання, а у разі проведення позачергового засідання – не пізніше ніж за один день.

4.8. Особи, відповідальні за підготовку та подання матеріалів на засідання колегії управління, надають секретарю колегії управління матеріали не пізніше ніж за сім днів до чергового засідання. Секретар колегії управління контролює своєчасність подання матеріалів, перевіряє правильність їх оформлення.

 

5. Порядок проведення засідання колегії управління

 

5.1. Засідання колегії управління веде її голова, а у разі його відсутності заступник голови колегії управління.

5.2. Засідання колегії управління проводиться у разі, коли у ньому беруть участь не менше ніж дві третини загальної кількості членів колегії управління.

5.3. Члени колегії управління беруть участь у засіданнях колегії управління особисто.

Якщо член колегії управління не може бути присутнім на засіданні, він має право попередньо подати голові колегії управління відповідні пропозиції у письмовій формі.

5.4. Порядок денний засідання і рішення колегії управління затверджуються членами колегії управління шляхом голосування.

5.5. Члени колегії управління, які беруть участь у її засіданні, реєструються.

Особи, запрошені на засідання колегії управління для розгляду окремих питань, можуть бути присутніми під час розгляду інших питань лише з дозволу голови колегії управління.

5.6. Члени колегії управління та особи, запрошені для участі у розгляді окремих питань, беруть участь в їх обговоренні, вносять пропозиції, дають необхідні пояснення.

5.7. Головуючий на засіданні колегії управління може прийняти рішення про закритий розгляд питань порядку денного.

Під час закритих засідань колегії управління (закритого обговорення окремих питань) підготовка матеріалів, оформлення рішень, що приймаються, здійснюється відповідно до законодавства.

5.8. Рішення колегії управління приймаються з кожного питання порядку денного відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії управління.

За рішенням головуючого може застосовуватися процедура таємного голосування.

Думка відсутнього члена колегії управління з питань порядку денного засідання, подана у письмовій формі, розглядається на засіданні колегії управління і враховується під час голосування.

5.9. Голова колегії управління приймає рішення щодо присутності в залі під час засідання колегії управління представників засобів масової інформації та проведення кіно-, відео-, фотозйомки і звукозапису.

5.10. Після засідання колегії управління структурний підрозділ управління (окремий працівник), відповідальний за підготовку питань, доопрацьовує протягом десяти днів (якщо головою колегії не встановлено інший строк) проект рішення колегії управління з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення питань порядку денного, погоджує із керівниками заінтересованих структурних підрозділів управління, членами колегії управління, іншими особами і подає на розгляд голови колегії управління.

5.11. Рішення колегії управління оформляються протоколами, які підписуються головуючим та секретарем колегії управління.

5.12. Рішення колегії управління доводяться до відома членів колегії управління, керівників міських і районних органів культури, обласних закладів культури в частині, що їх стосується.

5.13. Відділ мистецтв, культурно-освітньої та науково-методичної роботи управління в установленому порядку зберігає матеріали засідань колегії управління і здійснює матеріально-технічне забезпечення засідань колегії управління.

 

6. Контроль за виконанням рішень колегії

 

6.1. Контроль за виконанням рішень колегії управління здійснює секретар колегії.

6.2. Колегія управління розглядає на своїх засіданнях стан виконання прийнятих нею рішень.

 

 

Заступник керівника апарату                                        С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ