Текст документа:

Про затвердження складу колегії Департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 04 квітня 2013 року № 417


Про затвердження складу колегії Департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї


 

Відповідно до пункту 9 частини першої статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», враховуючи пункт 12 Положення про Департамент економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 26.12.2012 № 1928:

 

затвердити склад колегії Департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації та Положення про неї, що додаються.

 

 

 

Перший заступник голови,

виконуючий обов’язки голови                                            Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

« 04 » квітня 2013 р. № 417

 

 

 

СКЛАД

колегії Департаменту економічного розвитку і торгівлі

Луганської обласної державної адміністрації

 

Пучкова

Ірина Валеріївна

 

-         директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, голова колегії

 

Медведчук

Сергій Миколайович

 

-         заступник директора Департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку, заступник голови колегії

 

Нечитайло

Валентина Михайлівна

 

-         начальник відділу кадрової роботи, з питань державної служби та правового забезпечення Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, секретар колегії

 

Члени колегії

 

Волошина

Надія Володимирівна

 

-         заступник начальника регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області (за згодою)

 

Долинська

Ганна Анатоліївна

 

-         заступник начальника управління - начальник зведеного відділу планування, програмування та комплексного аналізу соціально-економічних процесів управління соціально-економічного розвитку Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації

 

Єрьоменко

Олена Іванівна

-         начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

 

Журавльова

Лілія Петрівна

-         заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації

 

Жураковський

Дмитро Михайлович

-         перший заступник голови Федерації профспілок Луганської області (за згодою)

 

Корольова

Аліна Вікторівна

-         перший заступник голови Державної податкової служби у Луганській області (за згодою)

 

Кривошия

Сергій Олександрович

 

-         заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області (за згодою)

 

Пастухова

Юлія Віталіївна

 

-         заступник начальника Головного управління статистики у Луганській області (за згодою)

 

Пшенічний

Ігор Миколайович

 

-         заступник директора Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації

 

Струтинська

Надія Іванівна

 

-         заступник директора Департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

 

Червонний

Борис Сергійович

 

-         заступник директора Департаменту – начальник управління розвитку підприємництва та торгівлі Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації

 

Шевченко

Сергій Володимирович

-         голова Комітету з питань територій пріоритетного розвитку в Луганській області

 

 

 

Заступник керівника апарату                                         С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

« 04 » квітня 2013 р. № 417

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про колегію Департаменту економічного розвитку і торгівлі

Луганської обласної державної адміністрації

 

1. Загальні положення

 

1.1. Це Положення визначає загальні засади утворення і діяльності колегії в Департаменті економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації.

1.2. Колегія Департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації (далі - колегія) є консультативно-дорадчим органом і утворюється для підготовки рекомендацій щодо виконання Департаментом економічного розвитку і торгівлі Луганської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) своїх завдань, погодженого вирішення питань, що належать до його компетенції, та для колективного й вільного обговорення найважливіших напрямів діяльності.

1.3. У своїй роботі колегія керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства, наказами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями голови облдержадміністрації та цим Положенням.

1.4. Рішення про утворення або ліквідацію колегії приймається головою облдержадміністрації.

 

2. Функції колегії

 

Колегія Департаменту:

2.1. Обговорює та приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності у сфері економічного і соціального розвитку області.

2.2. Розглядає питання щодо:

забезпечення на території області реалізації державної та регіональної політики у сфері інвестиційної діяльності та державно-приватного партнерства, державної цінової політики, бюджетного фінансування інвестиційних проектів, державної політики з питань розвитку підприємництва, ліцензування, дозвільної системи, торгівлі, побутових послуг, управління об’єктами державної власності, державної регуляторної політики;

економічного та соціального розвитку окремих територій області, розробки відповідних заходів щодо поліпшення економічних показників;

забезпечення взаємодії з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, обласною радою, структурними підрозділами економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, підприємствами, установами, організаціями.

2.3. Розробляє пропозиції щодо вдосконалення діяльності Департаменту, його структурних підрозділів, структурних підрозділів економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення.

2.4. Розглядає результати роботи Департаменту, його структурних підрозділів, структурних підрозділів економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення.

2.5. Аналізує стан дотримання в Департаменті чинного законодавства з питань державної служби, запобігання корупції, організаційно-кадрової роботи та виконавської дисципліни.

2.6. Розглядає інші питання, пов'язані з реалізацією завдань, покладених на Департамент.

 

3. Склад колегії

 

3.1. Персональний склад колегії затверджується головою обласної держадміністрації за поданням директора Департаменту.

3.2. До складу колегії входять директор Департаменту (голова колегії), заступники директора Департаменту, інші працівники Департаменту.

До складу колегії можуть входити керівники інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації, представники місцевих органів державної влади, підприємств, установ, організацій (за згодою).

 

4. Організація роботи колегії

 

4.1. Організаційною формою роботи колегії є засідання. Засідання колегії проводяться планово, як правило, один раз на квартал, а позапланові - за необхідністю.

У разі потреби можуть проводитися розширені та виїзні засідання колегії, а також спільні засідання з колегіями інших структурних підрозділів облдержадміністрації та органів виконавчої влади.

4.2. Робота колегії проводиться відповідно до затвердженого її головою плану засідань на рік. У ньому зазначаються питання, що необхідно розглянути, строк подання матеріалів, особи, відповідальні за підготовку і подання матеріалів на засідання колегії, орієнтовна дата проведення засідань колегії.

4.3. Додаткові питання до затвердженого плану засідань колегії можуть бути включені до порядку денного засідання колегії за рішенням її голови не пізніше ніж за десять днів до чергового засідання.

4.4. Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання колегії визначаються її головою.

4.5. Підготовка проекту порядку денного засідання колегії згідно із затвердженим планом засідань та з урахуванням внесених пропозицій здійснюється секретарем колегії, який не пізніше ніж за десять днів до засідання подає його голові колегії для погодження.

4.6. На розгляд колегії подаються:

проект порядку денного засідання колегії з визначенням доповідача з кожного питання;

довідка з питань порядку денного засідання колегії з викладенням обґрунтованих висновків і пропозицій;

проект рішення колегії;

список членів колегії;

список запрошених осіб, які виявили бажання взяти участь в обговоренні питань порядку денного засідання колегії, із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові, місця роботи та займаних посад;

довідкові матеріали (розрахунки, статистичні матеріали, звіти, діаграми, таблиці тощо), які безпосередньо стосуються порядку денного.

4.7. Членам колегії матеріали надаються не пізніше ніж за три дні до засідання, а у разі проведення позачергового засідання - не пізніше ніж за один день.

4.8. Особи, відповідальні за підготовку та подання матеріалів на засідання колегії, надають матеріали секретарю колегії не пізніше ніж за сім днів до чергового засідання, який контролює своєчасність подання матеріалів, перевіряє правильність їх оформлення.

 

5. Порядок проведення засідання колегії

 

5.1. Засідання колегії веде її голова, а у разі його відсутності – заступник голови колегії.

5.2. Засідання колегії проводиться у разі, коли у ньому беруть участь не менше ніж дві третини загальної кількості членів колегії.

5.3. Члени колегії беруть участь у засіданнях колегії особисто.

Якщо член колегії не може бути присутнім на засіданні, він має право попередньо подати голові колегії відповідні пропозиції у письмовій формі.

5.4. Порядок денний засідання і рішення колегії затверджуються членами колегії шляхом голосування.

5.5. Члени колегії, які беруть участь у її засіданні, реєструються.

Особи, запрошені на засідання колегії для розгляду окремих питань, можуть бути присутніми під час розгляду інших питань лише з дозволу голови колегії.

5.6. Члени колегії та особи, запрошені для участі у розгляді окремих питань, беруть участь в їх обговоренні, вносять пропозиції, дають необхідні пояснення.

5.7. Головуючий на засіданні колегії може прийняти рішення про закритий розгляд питань порядку денного.

5.8. Рішення колегії приймаються з кожного питання порядку денного відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії.

За рішенням головуючого може застосовуватися процедура таємного голосування.

Думка відсутнього члена колегії з питань порядку денного засідання, подана у письмовій формі, розглядається на засіданні колегії і враховується під час голосування.

5.9. Голова колегії приймає рішення щодо присутності в залі під час засідання колегії представників засобів масової інформації та проведення кіно-, відео-, фотозйомки і звукозапису.

5.10. Після засідання колегії структурний підрозділ Департаменту (окремий працівник), відповідальний за підготовку питань, доопрацьовує протягом десяти днів (якщо головою колегії не встановлено інший строк) проект рішення колегії з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення питань порядку денного, погоджує із керівниками заінтересованих структурних підрозділів Департаменту, членами колегії, іншими особами і подає на розгляд голови колегії.

5.11. Рішення колегії оформляються протоколами, які підписуються головуючим на засіданні та секретарем колегії.

5.12. Рішення колегії впроваджуються в життя наказами директора Департаменту.

5.13. Рішення колегії доводяться до відома членів колегії, керівників структурних підрозділів економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення в частині, що їх стосується.

5.14. Відділ кадрової роботи, з питань державної служби та правового забезпечення Департаменту в установленому порядку зберігає матеріали засідань колегії.

5.15. Відділ обліку та звітності Департаменту здійснює матеріально-технічне забезпечення засідань колегії.

 

6. Контроль за виконанням рішень колегії

 

6.1. Контроль за виконанням рішень колегії здійснює секретар колегії та окремий працівник, визначений головою колегії.

6.2. Колегія розглядає на своїх засіданнях стан виконання раніше прийнятих нею рішень.

 

 

 

Заступник керівника апарату                                             С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ