Текст документа: Про затвердження Положення про організаційний відділ апарату обласної державної адміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 08 вересня 2005 року № 729


Про затвердження Положення про організаційний відділ апарату обласної державної адміністрації

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", постанов Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 N 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" та від 11.05.2005 N 328 "Про структуру місцевих державних адміністрацій":

1. Затвердити Положення про організаційний відділ апарату обласної державної адміністрації (додається).

2. Положення про організаційний відділ апарату облдержадміністрації, затверджене 01.09.2000 заступником голови - керівником апарату облдержадміністрації, вважати таким, що втратило чинність з 10.09.2005.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Зюзя А. Ю.

 

Голова обласної держадміністрації 

О. М. Данілов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 8 вересня 2005 р. N 729 


ПОЛОЖЕННЯ
про організаційний відділ апарату обласної державної адміністрації

1. Організаційний відділ апарату обласної державної адміністрації (далі - відділ) є структурним підрозділом апарату обласної державної адміністрації, який створюється головою обласної державної адміністрації.

2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови облдержадміністрації, Регламентом роботи обласної державної адміністрації, Положенням про апарат обласної державної адміністрації, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями відділу є:

3.1. Організаційне забезпечення заходів за участю керівництва обласної державної адміністрації.

3.2. Забезпечення взаємодії апарату із структурними підрозділами обласної державної адміністрації, територіальними підрозділами міністерств та інших органів виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, які беруть участь у соціально-економічному розвитку області, районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

3.3. Інформування керівництва обласної державної адміністрації та центральних органів державної виконавчої влади про економічну, соціальну та суспільно-політичну ситуацію в області.

3.4. Узагальнення даних та аналізування матеріалів для керівництва обласної державної адміністрації та центральних органів державної виконавчої влади з питань, що належать до компетенції відділу.

4. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

4.1. Вивчає організацію виконання на території області законів України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації структурними підрозділами обласної державної адміністрації, районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування.

4.2. Розробляє пропозиції щодо удосконалення роботи районних державних адміністрацій, здійснення контролю за виконанням ними нормативних актів центральних органів державної виконавчої влади, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації.

4.3. Здійснює контроль за виконанням делегованих повноважень органів державної виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в межах і порядку, визначених законодавством, надає методичну та практичну допомогу в поліпшенні організації їх роботи, готує пропозиції щодо поглиблення взаємодії обласної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування з питань економічного, соціального та культурного розвитку області.

4.4. Вивчає та розповсюджує позитивний досвід організаційної роботи районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

4.5. Аналізує організацію роботи відділів та структурних підрозділів - обласної державної адміністрації, вносить пропозиції щодо вдосконалення стилю й методів цієї роботи.

4.6. Розробляє плани роботи обласної державної адміністрації, контролює та аналізує їх виконання.

4.7. Розробляє проекти розпоряджень голови обласної державної адміністрації, що відносяться до компетенції відділу.

4.8. Вивчає і перевіряє виконання на території області нормативних актів центральних органів державної виконавчої влади та розпоряджень голови обласної державної адміністрації, надає допомогу в організації їх виконання.

4.9. Надає практичну і методичну допомогу районним державним адміністраціям в організації роботи апарату, вирішенні кадрових питань та підвищенні кваліфікації працівників, проведенні заходів за участю керівництва районних державних адміністрацій.

4.10. Розглядає звернення громадян, що надходять до обласної державної адміністрації з питань, пов'язаних з діяльністю місцевих органів державної виконавчої влади, готує та надсилає матеріали по зверненнях, які надійшли від Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України.

5. Відділ має право:

5.1. За дорученням керівництва обласної державної адміністрації проводити в структурних підрозділах обласної державної адміністрації, районних державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування перевірки організації роботи з виконання законів України, нормативних актів центральних органів державної виконавчої влади, розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

5.2. Проводити перевірки виконання органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів державної виконавчої влади.

5.3. Вносити в установленому порядку пропозиції керівництву обласної державної адміністрації щодо вдосконалення організаційної роботи, кадрових призначень, заохочення та накладання стягнень на працівників обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій.

5.4. Залучати в установленому порядку працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

5.5. Одержувати в установленому порядку від місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності, політичних партій, громадських та релігійних організацій статистичні дані, інформацію, необхідну для виконання покладених на відділ завдань.

6. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з неї головою обласної держадміністрації за поданням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації. На посаду начальника відділу призначається особа з відповідним рівнем кваліфікації згідно з Довідником типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.

Начальник відділу має заступника, який за його поданням призначається та звільняється з посади головою облдержадміністрації.

7. Начальник відділу:

7.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу й несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань і доручень.

7.2. Планує роботу відділу й забезпечує виконання перспективних і поточних планів роботи.

7.3. Визначає завдання й розподіляє обов'язки між працівниками, аналізує результати їх роботи, вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу.

7.4. Забезпечує підготовку проектів розпоряджень голови облдержадміністрації та інших службових документів з питань, віднесених до компетенції відділу.

Начальник відділу виконує також інші обов'язки, покладені на нього головою облдержадміністрації з питань, що входять до функцій відділу.

8. Організація роботи відділу:

8.1. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування.

8.2. Структура відділу, його штатна чисельність, Положення про відділ затверджуються, а посадові оклади й надбавки встановлюються головою облдержадміністрації.

8.3. Посадові інструкції працівників відділу затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації.

8.4. Працівники відділу призначаються на посади та звільняються з них головою облдержадміністрації за поданнями начальника відділу в установленому законодавством порядку.

8.5. Відділ утримується за рахунок коштів Державного бюджету України в межах граничної чисельності та фонду оплати праці апарату облдержадміністрації.

8.6. Відділ може використовувати в роботі бланки зі своїм найменуванням.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.