Текст документа:

Про затвердження Положення про відділ фінансового забезпечення апарату обласної держадміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 10 вересня 2005 року № 748

(Документ втратив чинність)


Про затвердження Положення про відділ фінансового забезпечення апарату обласної держадміністрації


Відповідно до статті 5 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", постанов Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 N 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" та від 11.05.2005 N 328 "Про структуру місцевих державних адміністрацій":

1. Затвердити Положення про відділ фінансового забезпечення апарату обласної держадміністрації (додається).

2. Положення про відділ бухгалтерського обліку апарату облдержадміністрації, затверджене головою держадміністрації від 26.12.2000, вважати таким, що втратило чинність з 10.09.2005.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Зюзя А. Ю.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
О. М. Данілов 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 10 вересня 2005 р. N 748 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про відділ фінансового забезпечення апарату обласної держадміністрації

 

1. Відділ фінансового забезпечення апарату обласної державної адміністрації (далі - відділ) є структурним підрозділом апарату облдержадміністрації, який створюється головою облдержадміністрації.

2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами та інструкціями Міністерства фінансів України та Державного казначейства України, Положенням про апарат облдержадміністрації, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями відділу є:

3.1. Ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, виконання кошторису на утримання апарату обласної державної адміністрації.

3.2. Забезпечення дотримання в апараті та структурних підрозділах облдержадміністрації, райдержадміністраціях єдиних методичних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності.

3.3. Контроль за своєчасністю і правильністю оформлення фінансових документів, нарахуванням фонду оплати праці, дотримання штатної, фінансової та касової дисципліни, правильністю нарахування та перерахування податків до державного бюджету, розрахунків щодо відряджень по апарату облдержадміністрації.

3.4. Планування та розробка планів асигнувань та кошторисів видатків на утримання апарату облдержадміністрації, довідок про зміни до річного та помісячного розпису бюджету.

3.5. Складання статистичної звітності по апарату облдержадміністрації.

3.6. Контроль за складанням планів асигнувань та виконанням кошторисів структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

3.7. Ведення особових карток та нарахування заробітної плати працівникам апарату облдержадміністрації.

3.8. Проведення у встановлені терміни інвентаризації матеріальних цінностей, контроль за їх зберіганням та списанням.

3.9. Перевірка квартальних звітів структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації та складання зведеного звіту.

4. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

4.1. Забезпечує перевірку та аналіз розрахунків потреби бюджетних асигнувань загального та спеціального фонду Державного бюджету України на рік по структурним підрозділам.

4.2. Готує та надає Міністерству фінансів України бюджетні запити, а також кошторис та плани асигнувань загального і спеціального фондів Державного бюджету України на рік на утримання апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації та районних держадміністрацій.

4.3. Здійснює фінансування у розрізі кодів економічної класифікації в межах виділених лімітів на утримання апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації та районних держадміністрацій.

4.4. Доводить до структурних підрозділів облдержадміністрації та районних держадміністрацій лімітні довідки та витяги з річного та помісячного розпису Державного бюджету України.

4.5. Надає управлінню Державного казначейства у Луганській області зміни до зведеного кошторису і зведеного плану асигнувань на утримання апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

4.6. Надає Міністерству фінансів України інформацію про здійснення видатків на заробітну плату з Державного бюджету України по апарату, структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям.

4.7. Проводить економічний аналіз фінансово-господарської діяльності апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій.

4.8. Бере участь у засіданнях з обговорення питань, що належить до його компетенції.

4.9. Здійснює розрахунки з підприємствами, організаціями та установами на підставі укладених угод з обслуговування апарату облдержадміністрації.

4.10. Виконує інші функції та завдання, що належать до компетенції відділу.

5. Відділ має право:

5.1. Одержувати у встановленому порядку від структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій документи, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.

5.2. Залучати спеціалістів апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій (за погодженням з їх керівництвом) для опрацювання окремих питань, що належать до його компетенції.

5.3. Готувати та проводити наради, семінари й навчально-методичні заняття з питань, що належать до його компетенції.

6. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з неї головою обласної держадміністрації за поданням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації. На посаду начальника відділу призначається особа з відповідним рівнем кваліфікації згідно з Довідником типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.

Начальник відділу має заступника, який за його поданням призначається та звільняється з посади головою облдержадміністрації.

7. Начальник відділу:

7.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу і несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань і доручень.

7.2. Планує роботу відділу й забезпечує виконання перспективних і поточних планів роботи.

7.3. Визначає завдання й розподіляє обов'язки між працівниками, аналізує результати їх роботи, вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу.

7.4. Забезпечує підготовку службових документів з питань, віднесених до компетенції відділу.

Начальник відділу виконує також інші обов'язки, покладені на нього головою облдержадміністрації з питань, що входять до функцій відділу.

8. Організація роботи відділу:

8.1. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

8.2. Структура відділу, його штатна чисельність, Положення про відділ затверджуються, а посадові оклади й надбавки встановлюються головою облдержадміністрації.

8.3. Посадові інструкції працівників відділу затверджує заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації.

8.4. Працівники відділу призначаються на посади та звільняються з них головою облдержадміністрації за поданням начальника відділу в установленому законодавством порядку.

8.5. Відділ утримується за рахунок коштів Державного бюджету України в межах граничної чисельності та фонду оплати праці апарату облдержадміністрації.

8.6. Відділ може використовувати в роботі бланки зі своїм найменуванням.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.