Текст документа: Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2006 році та завдання на 2007 рік


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25 вересня 2006 року № 933


Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2006 році та завдання на 2007 рік

Згідно із Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" в містах і районах області у 2006 році проводилася робота з відбору кандидатів і підготовки їх для вступу до вищих військово-навчальних закладів. Усього успішно пройшли тестування та професійний відбір і направлені для складання вступних іспитів 172 юнака, з яких 94, або 54,7 %, зараховані до військово-навчальних закладів.

Ефективно та системно проводилася ця робота в Ленінському районі м. Луганська, Марківському районі, містах: Брянки, Лисичанську та Стаханові, де забезпечено якісний відбір кандидатів і створено необхідні умови для їх підготовки з екзаменаційних дисциплін.

Низький загальноосвітній рівень підготовки під час вступних іспитів виявили кандидати, яких відібрано з міста Рубіжного та Біловодського, Новоайдарського і Сватівського районів. Жоден із них не був зарахований до вищих військових навчальних закладів через незадовільне складання іспитів або не пройшов за конкурсом.

Недостатньо інформувалась молодь регіональними засобами масової інформації з питань вступу до вищих військових навчальних закладів. Мали місце недоліки при проведенні медичного огляду юнаків на обласному збірному пункті.

З метою покращання військово-професійної орієнтації цивільної молоді та підвищення рівня їх підготовки для вступу до вищих військово-навчальних закладів у 2007 році:

1. Рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення, головам райдержадміністрацій спільно з відповідними військкоматами до 10.12.2006 підбити підсумки роботи з військово-професійної орієнтації молоді, відбору й підготовки кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів у 2006 році та визначити завдання з підвищення рівня цієї роботи у 2007 році.

2. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Цимбал І. І.), відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації (Мельниченко І. П.) та обласному військовому комісаріату (Птушка О. П.):

2.1. До 01.02.2007 провести методичні наради з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, їх заступниками з навчально-виховної роботи та комісарами військкоматів, на яких відпрацювати комплекс заходів щодо посилення військово-професійної орієнтації молоді, участі офіцерів підшефних військових частин у пропаганді військових професій, роз'ясненні правил прийому до військових навчальних закладів;

2.2. У березні - травні 2007 року забезпечити проведення в навчальних закладах міст і районів області додаткових занять з екзаменаційних дисциплін для юнаків, які виявили бажання вступати до військових інститутів.

3. Управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації (Антонов С. А.) у лютому - березні 2006 року забезпечити проведення медичного огляду юнаків, які виявили бажання вступати до військових навчальних закладів.

4. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Желєзний В. О.) організувати інформування населення через засоби масової інформації про життя та діяльність військових підрозділів Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, які дислокуються на території області, а також підшефних частин Військово-Морських Сил Збройних Сил України, з метою професійної орієнтації молоді щодо військових професій.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Тихоновського С. Г.

 

Голова обласної
держадміністрації 

 
О. М. Антіпов