ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 02 жовтня 2003 року № 631
Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2003"
Відповідно до ст. 20 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та з метою підвищення професійної майстерності, відродження давніх традицій української кухні, розвитку кулінарного мистецтва та підвищення культури обслуговування населення області: 1. Провести 7 - 8 листопада поточного року в м. Луганську обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування "Смак-2003" (далі - фестиваль-конкурс). 2. Затвердити умови проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2003" (додаються). 3. Доручити підготовку та проведення фестивалю-конкурсу управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації (Гацько А. А.). 4. Взяти до відома, що фінансування витрат на проведення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок добровільних внесків зацікавлених юридичних і фізичних осіб. 5. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Желєзний В. О.) забезпечити опублікування цього розпорядження в газеті "Наша газета". 6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Стоянова М. П. Перший заступник голови облдержадміністрації | В. М. Дзонь |
ЗАТВЕРДЖЕНО розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації від 2 жовтня 2003 р. N 631 |
УМОВИ проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2003" Фестиваль-конкурс відбудеться 7 - 8 листопада поточного року в м. Луганську в приміщенні Луганського обласного українського академічного музично-драматичного театру (вул. Оборонна, 11). 1. Мета фестивалю-конкурсу 1.1. Сприяння вдосконаленню професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів. 1.2. Ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом. 1.3. Ознайомлення з послугами кращих ресторанів, кафе, барів області. 1.4. Демонстрація кращих виробів кулінарного мистецтва. 1.5. Відродження традицій української кухні та пропаганда професій працівників громадського харчування. 2. Організація проведення фестивалю-конкурсу У фестивалі-конкурсі беруть участь фахівці ресторанів, кафе, барів та інших підприємств громадського харчування області. Учасники фестивалю-конкурсу повинні мати таку кваліфікацію: кухаря, кондитера (IV - VI розрядів), бармена, офіціанта (III - V розрядів). Число учасників визначається за заявками, які приймаються до 25 жовтня 2003 року. Конкурс кухарів, кондитерів проводиться 7 листопада п. р., офіціантів і барменів - 8 листопада п. р. Роботу учасників оцінює журі, склад якого затверджується наказом начальника управління торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації. У фестивалі-конкурсі можуть брати участь фахівці без обмеження віку. Добровільні внески зацікавлених юридичних і фізичних осіб використовуються для створення призового фонду й проведення заходів з організації фестивалю-конкурсу. Завдання учасникам конкурсу "Смак-2003": КУХАР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - домашнє завдання: 1 банкетна холодна страва з риби на 6 персон і 1 банкетна страва з м'яса на 6 персон; - показова робота: приготування холодної закуски. КОНДИТЕР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - домашнє завдання: 1 оздоблений виріб (торт) на 6 персон на вільну тему за вибором (весілля, день народження тощо), бісквіти або тістечка - 3 різних види на 5 персон; - показова робота: приготування десерту. ОФІЦІАНТ Учасник в індивідуальному конкурсі: - оформляє та сервірує протягом 90 хвилин тематичний святковий стіл (весілля, день народження тощо) на 4 - 6 персон з обов'язковим наданням примірника меню; - за 10 хвилин складає льняні серветки різноманітними способами; - подає алкогольні напої на фуршеті; - демонструє індивідуальну майстерність з доготовлення та подавання страв; - відповідає на теоретичні запитання. БАРМЕН - готує один класичний коктейль, один фірмовий; - наливає без мірного посуду напої по 25, 50, 100 мл; - відповідає на теоретичні запитання. Критерії оцінювання: КУХАР - презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль (0 - 10 балів); - склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання (0 - 10 балів); - правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам і кулінарним традиціям (0 - 10 балів); - подавання/сервірування: чистота подавання, демонстрація дегустаційного зразка (0 - 10 балів). КОНДИТЕР - презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль (0 - 10 балів); - склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність, легкість засвоювання (0 - 10 балів); - правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам і традиціям (0 - 10 балів); - подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування (0 - 10 балів). ОФІЦІАНТ - презентація/новизна: оригінальність, привабливість, елегантність, сучасний стиль (0 - 10 балів); - склад: відповідність сервіровці, меню тематиці столу та формі обслуговування (0 - 10 балів); - правильність і професійність сервірування: відповідність тематиці та сучасним вимогам (0 - 10 балів); - теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали. БАРМЕН - презентація/новизна: оригінальність, апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль (0 - 10 балів); - склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність (0 - 10 балів); - правильне професійне приготування напоїв: відповідність сучасним вимогам і традиціям (0 - 10 балів); - подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування (0 - 10 балів); - уміння працювати без мірного посуду: точність наливання напоїв (0 - 5 балів); - теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали. Учасник фестивалю-конкурсу зобов'язаний мати: паспорт, особисту санітарну книжку та фірмовий (святковий) одяг. Всі види зразків готуються з власних продуктів. Застосовується свій інвентар, інструменти, фірмовий (святковий) посуд. Заявки на участь у фестивалі-конкурсі надавати до 25.10.2003 управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації за адресою: м. Луганськ, площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 9, кімната 108, телефони 58-57-12, 58-57-13. 3. Підбиття підсумків і заохочення переможців Журі визначає переможців у кожній номінації. Загальна оцінка кожного учасника складається із суми оцінок за кожний конкурсний зразок. Переможцем є особа, що набрала найбільшу кількість балів. Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню. Члени журі не зобов'язані пояснювати своє рішення. Для відзначення переможців конкурсів затверджуються перше, друге й третє місця в кожній номінації. Переможці нагороджуються дипломами та призами. ____________ Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.
|