Текст документа: Про заходи щодо вдосконалення організації оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях на території міст, віднесених до груп з цивільної оборони


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30 листопада 2006 року № 1181


Про заходи щодо вдосконалення організації оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях на території міст, віднесених до груп з цивільної оборони

Аналіз реалізації на території області заходів, пов'язаних з цивільною обороною та у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, свідчить про те, що на території міст, віднесених до груп з цивільної оборони, Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Луганська, Рубіжного, Сєверодонецька, Стаханова органами місцевого самоврядування відповідних адміністративно-територіальних одиниць вони майже не виконуються. В той час як пунктом 3 ст. 36 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 32 Закону України "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" та іншими нормативно-правовими актами передбачені повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у зазначеній сфері.
Разом з тим сектори з питань оповіщення міст Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Рубіжного, Сєверодонецька, Стаханова, які є територіально відокремленими структурними підрозділами управління з організації оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях та забезпечення роботи комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації (далі - управління), фактично виконують на території зазначених міст одне з основних завдань у сфері цивільної оборони, захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, аварійно-рятувальної справи - організацію оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях.
Такий стан негативно впливає на ефективність виконання управлінням на регіональному рівні інших не менш важливих завдань і функцій у вищезгаданій сфері, як то: інженерний, хімічний та медико-біологічний захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, попередження цих ситуацій, координація аварійно-рятувальних робіт, інформування населення про надзвичайні ситуації тощо, оскільки відволікає значний організаційно-кадровий потенціал зазначеного самостійного структурного підрозділу облдержадміністрації на виконання завдання щодо організації і оповіщення в надзвичайних ситуаціях на території міст Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Рубіжного, Сєверодонецька, Стаханова.
Враховуючи викладене та керуючись пунктом 3 ст. 36 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 35 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", ст. 5 Закону України "Про Цивільну оборону України", ст. ст. 27, 32 Закону України "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру":
1. Запропонувати міським головам міст, віднесених до груп з цивільної оборони, Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Луганська, Рубіжного, Сєверодонецька, Стаханова вирішити в установленому порядку питання щодо створення протягом першого кварталу 2007 року у виконавчих комітетах відповідних рад відділів (секторів) з питань надзвичайних ситуацій чисельністю не менше 5 осіб, до повноважень яких належатимуть функції з організації оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях, а також виконання інших передбачених законодавством завдань і функцій органів місцевого самоврядування у сфері цивільної оборони та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного й воєнного характеру.
2. Управлінню з організації оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях та забезпечення роботи комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації (Сагайдачний В. Б.) в строк до 01.04.2007 передати на договірній основі у безоплатне користування (позичку) апаратуру оповіщення і зв'язку централізованого оповіщення цивільної оборони виконкомам міських рад міст Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Луганська, Рубіжного, Сєверодонецька, Стаханова для подальшої організації та здійснення цілодобового чергування працівників новостворених відділів (секторів) з питань надзвичайних ситуацій.
3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
 
Голова
обласної держадміністрації                                                           О. М. Антіпов