Текст документа: Про підсумки виконання за 9 місяців Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2007 рік та завдання щодо її виконання до кінця року


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 26 листопада 2007 року № 1485


Про підсумки виконання за 9 місяців Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2007 рік та завдання щодо її виконання до кінця року

Виходячи з підсумків виконання в січні-вересні 2007 року Програми економічного і соціального розвитку Луганської області, з метою сприяння подальшому соціально-економічному розвитку області, усунення недоліків та прискорення вирішення проблем, які стримують соціально-економічний розвиток області, керуючись п. 2 ч. 1 ст. 13  Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:
 
1. Звіт про підсумки виконання у січні-вересні 2007 року Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2007 рік взяти до відома (додається).
 
2. Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації (Хворостяненко С.І.), головам райдержадміністрацій здійснити заходи щодо своєчасного завершення осіннього комплексу польових робіт, організованого проведення зимівлі худоби, підтримання запасів продовольчого зерна під гарантоване забезпечення населення області хлібом та забезпечення виконання річних показників соціально-економічного розвитку аграрного сектору.
 
3. Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головному управлінню земельних ресурсів у Луганській області (Мілєхін П.О.) проаналізувати стан використання орних земель Луганської області та надати інформацію голові облдержадміністрації до 25.12.2007.
 
 
4. З метою забезпечення виконання місцевих бюджетів у 2007 році в обсягах, затверджених місцевими радами:
 
4.1. Державній податковій адміністрації в Луганській області (Мироненко А.П.) та виконавчим органам місцевого самоврядування вжити вичерпних заходів щодо мобілізації податків і зборів в обсягах, затверджених місцевими радами на 2007 рік, а також щодо зменшення існуючого податкового боргу до державного та місцевих бюджетів.
 
4.2. Державній податковій адміністрації в Луганській області, Луганській та Старобільській митницям вжити дійових заходів для забезпечення виконання завдань з мобілізації надходжень до Державного бюджету України.
 
4.3. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення:
вжити заходів щодо використання у повному обсязі субвенцій, отриманих у 2007 році з Державного бюджету України;
 
забезпечити у повному обсязі фінансування на оплату заробітної плати працівникам бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну енергію, теплову енергію, природний газ, водопостачання й водовідведення та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;
 
з метою недопущення виникнення будь-якої простроченої заборгованості із зазначених видатків ініціювати внесення змін до затверджених показників місцевих бюджетів та здійснювати проведення постійного моніторингу й розроблення комплексу заходів щодо виконання ст. 53 Закону України „Про Державний бюджет України на 2007 рік”;
 
забезпечити ліквідацію простроченої кредиторської заборгованості бюджетних установ та вжити заходів щодо недопущення зростання простроченої дебіторської заборгованості.
Про проведену роботу інформувати Головне фінансове управління облдержадміністрації (Балковий Ю.І.) до 15.12.2007.
 
5.  Головному управлінню Пенсійного фонду України в Луганській області (Тураєв В.О.), головам райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення:
 
у місячний термін направити подання щодо розірвання контрактів з керівниками підприємств-боржників міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать зазначені підприємства, у статутних фондах яких є державна частка;
 
ініціювати до 1 грудня 2007 року розгляд на засіданнях комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат матеріалів органів Пенсійного фонду України по кожному підприємству-боржнику, з визначенням заходів і строків погашення ними боргів.
 
6. Рекомендувати Головному управлінню юстиції у Луганській області (Запорожець І.Г.), виходячи з аналізу стану виконання районними (міськими) державними виконавчими службами вимог органів Пенсійного фонду України щодо сплати недоїмки, заборгованості із заробітної плати та інших платежів, виконання рішень судів з цих питань, підготувати та надати узагальнену інформацію голові облдержадміністрації до 20.12.2007.
 
7. Управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації (Поздняков М.В.) разом з райдержадміністраціями та виконкомами міських рад міст обласного значення спрямувати зусилля на забезпечення виконання програмних показників розвитку житлового будівництва в 2007 році в повному обсязі.
 
8. Головному управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Шалигайло І.П.), головам райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення до 1 грудня 2007 року підготувати та надати план заходів щодо сталої роботи систем житлово-комунального господарства області в осінньо-зимовий період, забезпечити їх безперебійне функціонування та контроль за своєчасними розрахунками за спожиті енергоносії.
 
9. Управлінням облдержадміністрації: у справах преси та інформації (Желєзний В.О.), з питань внутрішньої політики (Фурсенко Р.В.) забезпечити висвітлення підсумків соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2007 року в місцевих засобах масової інформації.
 
10.Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                      О.М.АНТІПОВ