Текст документа: Про актуальні питання соціально- економічного розвитку Білокуракинського, Марківського, Новоайдарського, Новопсковського, Старобільського районів та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 12 жовтня 2007 року № 1278


Про актуальні питання соціально- економічного розвитку Білокуракинського, Марківського, Новоайдарського, Новопсковського, Старобільського районів та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України

Виходячи з аналізу підсумків роботи Білокуракинської, Марківської, Новоайдарської, Новопсковської, Старобільської райдержадміністрацій в першому півріччі 2007 року по забезпеченню сталого соціально-економічного розвитку районів та з метою підвищення ефективності їх діяльності, керуючись ст. 33 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”:
1. Інформацію щодо стану соціально-економічного розвитку Білокуракинського, Марківського, Новоайдарського, Новопсковського, Старобільського районів та першочергові  завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України взяти до відома (додається).
2. Головам Білокуракинської (Іванюченко С.І.), Марківської (Гнєдко О.М.), Новоайдарської (Василейко А.О.), Новопсковської (Лебедєв Б.В.), Старобільської (Погорєлий С.С.) райдержадміністрацій:
2.1. Звернути увагу на недоліки в організації роботи з сільгосппідприємствами щодо поліпшення платіжної дисципліни, ліквідації заборгованостей перед бюджетом.
2.2. Вжити вичерпних заходів щодо підвищення ефективності роботи комісій райдержадміністрацій з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах районів до кінця поточного року.
2.3. Організувати роботу, направлену на раціональне використання орних площ, збереження і нарощування поголів'я худоби та птиці, збільшення її продуктивності, підвищення врожайності сільськогосподарських культур за рахунок впровадження передових технологій обробки, посіву насінням не менше другої репродукції.
2.4. Вжити заходів щодо забезпечення повних та своєчасних розрахунків підприємствами і організаціями районів за спожиті енергоносії.
2.5. Взяти під особистий контроль своєчасне завершення підготовки об′єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, питання капітального ремонту водопровідно-каналізаційних мереж.
2.6. Організувати проведення виїзних засідань колегій райдержадміністрацій, нарад у населених пунктах районів, на яких розглянути проблеми соціальної та гуманітарної сфери і шляхи їх вирішення по напрямках, визначених на нараді Президента України з головами місцевих державних адміністрацій 27.03.2007, а також питання стосовно розвитку та підтримки малого і середнього бізнесу в районах.
2.7. Здійснити аналіз показників комплексної оцінки соціально-економічного розвитку районів за I півріччя 2007 року.
Розробити заходи щодо усунення недоліків, приділивши першочергову увагу питанням підвищення реального життєвого рівня населення, ефективності сільськогосподарського виробництва, розвитку підприємницької та інвестиційної діяльності.
2.8. Вжити заходів щодо ліквідації простроченої кредиторської заборгованості і недопущення подальшого зростання простроченої дебіторської заборгованості в організаціях бюджетної сфери районів.
2.9. Розгорнути роботу по реалізації соціальних ініціатив райдержадміністрацій, прийнятих в розвиток соціальних ініціатив Президента України, передбачивши відповідні заходи в програмах соціально-економічного розвитку районів на 2008 рік.
2.10. Забезпечити виконання вимог Закону України “Про вибори народних депутатів України” та відповідних указів Президента України щодо проведення позачергових виборів народних депутатів України в частині повноважень органів державної виконавчої влади.
3. Комісії облдержадміністрації з розподілу коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області (Арапов О.А.) та райдержадміністраціями розглянути питання щодо формування переліку природоохоронних об¢єктів, фінансування яких буде здійснюватися у 2008 році.
4. Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації (Ольшанський О.П.) спільно з райдержадміністраціями проаналізувати хід виконання регіональної програми розвитку молочного скотарства на 2007-2009 роки та вжити заходів щодо її виконання.
5. Головному фінансовому управлінню (Балковий Ю.І.), управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації (Поздняков М.В.) при формуванні проекту обласного бюджету на 2008 рік розглянути питання щодо виділення коштів на будівництво підвідних газопроводів до сел Солідарного Білокуракинського району (200 тис. грн), Суханівки, Маринівки Старобільського району (750 тис. грн), Чепигівки Сватівського району (350 тис. грн).
6. Управлінню капітального будівництва (Афанасьєва Л.В.) та  Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації (Висоцький А.А.) спільно зі Старобільською райдержадміністрацією внести пропозиції щодо закінчення будівництва районної поліклініки.
7. Новоайдарській райдержадміністрації (Василейко А.О.) спільно з Головним управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Шалигайло І.П.) підготувати пропозиції щодо поліпшення водопостачання с. Михайлюків  Новоайдарського району.
8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.
 
 
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                 О.М.АНТІПОВ