Текст документа: Про актуальні питання соціально-економічного розвитку Міловського району та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 вересня 2007 року № 1143


Про актуальні питання соціально-економічного розвитку Міловського району та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України

Виходячи з аналізу підсумків роботи Міловської райдержадміністрації в першому півріччі 2007 року по забезпеченню сталого соціально-економічного розвитку району, з метою підвищення ефективності її діяльності, керуючись ст. 33 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”:
1. Звіт першого заступника голови, виконуючого обов’язки голови Міловської районної державної адміністрації Коломієць О.П. про діяльність райдержадміністрації щодо соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2007 року взяти до відома (додається).
2. Першому заступнику голови, виконуючому обов'язки голови Міловської райдержадміністрації Коломієць О.П.:
2.1. Забезпечити щомісячний контроль за дотриманням роботодавцями району законодавства про оплату праці, застосовуючи в межах законодавства до порушників всіх важелів впливу. Здійснити заходи щодо ліквідації боргів підприємств району до бюджетів усіх рівнів, Фонду соціального страхування від нещасних випадків, Пенсійного фонду України, Державного фонду соціального страхування на випадок безробіття.
2.2. Розробити заходи щодо раціонального використання орних площ, збереження і нарощування поголів'я худоби та свиней, збільшення їх продуктивності, підвищення врожайності сільськогосподарських культур за рахунок впровадження передових технологій обробки земель.
2.3. Здійснювати щоквартальний моніторинг виконання заходів щодо підвищення ефективності роботи збиткових підприємств.
2.4. З метою безперебійного функціонування та здійснення підприємствами житлово-комунального господарства своєчасної і в повному обсязі оплати за спожиті енергоносії в опалювальний період 2007-2008 років:
- у вересні поточного року на засіданні колегії райдержадміністрації розглянути питання про готовність об'єктів житлового фонду і соціальної сфери до роботи в опалювальний сезон 2007-2008 років;
- взяти під особистий контроль якість послуг, що надаються житлово-комунальними підприємствами району, дотримання прав споживачів;
- розробити заходи по проведенню роз'яснювальної роботи серед населення району щодо   необхідності своєчасної та в повному обсязі оплати за житлово-комунальні послуги.
2.5. Розробити заходи щодо усунення недоліків, стримуючих динамічний розвиток відповідних галузей і сфер діяльності, та забезпечити безумовне виконання завдань Програми соціально-економічного і культурного розвитку Міловського району на 2007 рік до кінця року, приділивши першочергову увагу питанням підвищення реального життєвого рівня населення, ефективності промислового і сільськогосподарського виробництва, розвитку підприємницької та інвестиційної діяльності.
2.6.Розробити соціальні ініціативи райдержадміністрації в розвиток соціальних ініціатив Президента України, передбачивши відповідні заходи в Програмі соціально-економічного розвитку району на 2008 рік.
2.7. Забезпечити виконання вимог Закону України „Про вибори народних депутатів України” й відповідних указів Президента України щодо реалізації виборчих прав громадян та організації виборчого процесу на території району на належному рівні.
2.8. Розглянути на засіданні колегії райдержадміністрації проблеми соціальної та гуманітарної сфер і шляхи їх вирішення за напрямками, визначеними на нараді Президента України з головами місцевих державних адміністрацій 27 березня 2007 року, а також питання стосовно розвитку та підтримки малого і середнього бізнесу в районі.
2.9. Спільно з Головними управліннями облдержадміністрації: праці та соціального захисту населення (Поліщук О.А.) і охорони здоров'я      (Висоцький А.А.) у вересні поточного року провести обстеження зору ветеранів війни та праці і забезпечити їх безкоштовними окулярами згідно з Всеукраїнською акцією “Зір”.
3. Службі автомобільних доріг у Луганській області (Корляков Б.М.) розглянути можливість закінчення ремонту автошляху Діброва - Мусіївка до 1 жовтня поточного року.
4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                          О.М.АНТІПОВ