Текст документа: ПОЛОЖЕННЯ про комісію з надання грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету


Додаток до розпорядження голови облдержадміністрації
від 29 серпня 2007 року № 1093


ПОЛОЖЕННЯ про комісію з надання грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету

1. Комісія з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету облдержадміністрації (далі – Комісія) є органом, створеним з метою розгляду звернень громадян, які перебувають в складних життєвих умовах та потребують додаткового соціального захисту через низький рівень доходів.
 
2. Комісія в своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови облдержадміністрації та цим Положенням.    
 
3. Основним завданням Комісії є вивчення обставин, які стали причиною звернення громадянина по допомогу, та прийняття рішення про надання допомоги й визначення її розміру.
 
4. Комісія для виконання покладених на неї завдань має право одержувати в установленому чинним законодавством порядку від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності необхідну інформацію.
 
5. Комісію очолює її голова, який є заступником голови облдержадміністрації з соціальних питань.
 
6. Організаційною формою роботи комісії є засідання, які проводяться не рідше одного разу на місяць.
Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більше половини її членів.
 
7. Засідання Комісії веде її голова, а в разі його відсутності – заступник голови Комісії.
 
8. Голова Комісії:
-   здійснює керівництво діяльністю Комісії;
-   визначає порядок денний засідань Комісії;
- представляє Комісію у відносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності.
 
9. За результатами розгляду наданих заявником документів Комісія приймає рішення, яке оформлюється протоколом.
       
10. Рішення вважається прийнятим, якщо його схвалено більш ніж половиною   членів Комісії.
 
11.   Протокол підписується Головою та членами Комісії.
 
12. Протокол Комісії надається Головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації для прийняття наказу, який є підставою для виплати грошової допомоги.
 
13. Рішення про надання грошової допомоги або відмову в її наданні, повідомляється письмово особі, яка звернулась за її призначенням.
 
14. Організаційно-технічне забезпечення діяльності Комісії (підготовка документів на її розгляд, оформлення протоколів засідань, письмове або в телефонному режимі повідомлення громадян про призначення або відмову в призначенні одноразової матеріальної допомоги тощо) здійснюється Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.