Текст документа: Про актуальні питання соціально-економічного розвитку Перевальського району та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 29 серпня 2007 року № 1083


Про актуальні питання соціально-економічного розвитку Перевальського району та першочергові завдання до кінця 2007 року в світлі соціальних ініціатив Президента України

Виходячи з аналізу підсумків роботи Перевальської райдержадміністрації в першому півріччі 2007 року по забезпеченню сталого соціально-економічного розвитку району та з метою підвищення ефективності її діяльності і керуючись ст. 33 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”:
1. Звіт голови Перевальської районної державної адміністрації Бутенка І.М. про діяльність райдержадміністрації щодо соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2007 року взяти до відома (додається).
2. Голові Перевальської райдержадміністрації Бутенку І.М.:
2.1. Звернути увагу на недоліки в організації роботи з підприємствами промислової, сільськогосподарської галузей стосовно поліпшення платіжної дисципліни, ліквідації кредиторської і дебіторської заборгованостей.
2.2. Вжити вичерпних заходів щодо підвищення ефективності роботи комісії райдержадміністрації з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах району до кінця поточного року.
2.3. Організувати роботу, направлену на раціональне використання орних площ, збереження і нарощування поголів'я худоби та птиці, збільшення її продуктивності, підвищення врожайності сільськогосподарських культур за рахунок впровадження передових технологій обробки, посіву насіння не менше другої репродукції.
2.4. Вжити заходів щодо забезпечення повних та своєчасних розрахунків підприємствами і організаціями району за спожиті енергоносії.
2.5. Взяти під особистий контроль своєчасне завершення підготовки об′єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, питання капітального ремонту водопровідно-каналізаційних мереж.
2.6. Організувати проведення виїзних засідань колегії райдержадміністрації у населених пунктах району, які є проблемними щодо вирішення соціальних питань.
2.7. Здійснити аналіз показників комплексної оцінки соціально-економічного розвитку району за I півріччя 2007 року.
Розробити заходи щодо усунення недоліків, стримуючих динамічний розвиток відповідних галузей і сфер діяльності, приділивши першочергову увагу питанням підвищення реального життєвого рівня населення, ефективності промислового і сільськогосподарського виробництва, розвитку підприємницької та інвестиційної діяльності.
2.8. Вжити заходів щодо ліквідації простроченої кредиторської заборгованості і недопущення подальшого зростання простроченої дебіторської заборгованості в організаціях бюджетної сфери району.
2.9. Розгорнути роботу по реалізації соціальних ініціатив райдержадміністрації, прийнятих в розвиток соціальних ініціатив Президента України, передбачивши відповідні заходи в програмі соціально-економічного розвитку району на 2008 рік.
2.10.  Забезпечити виконання вимог Закону України “Про вибори народних депутатів України” та відповідних указів Президента України щодо проведення позачергових виборів народних депутатів України в частині повноважень органів державної виконавчої влади.
2.11. Розглянути на засіданні колегії райдержадміністрації проблеми соціальної та гуманітарної сфери і шляхи їх вирішення по напрямках, визначених на нараді Президента України з головами місцевих державних адміністрацій 27.03.2007, а також питання стосовно розвитку та підтримки малого і середнього бізнесу в районі.
2.12. Розробити заходи із забезпечення протипожежної безпеки в районі та взяти їх виконання під особистий контроль.
2.13. Спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області (Арапов О.А.) надати обґрунтовані пропозиції із охорони водних ресурсів району, в першу чергу водосховища ”Ісакове”.
2.14. Спільно з Головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації (Висоцький А.А.) комісійно розглянути проблеми Перевальського протитуберкульозного диспансеру та розробити заходи щодо їх вирішення.
Розробити програму оздоровлення населення району.
2.15. Спільно з ДП ”ОД “Луганськвуглереструктуризація” (Луценко В.І.):
- забезпечити доставку вугілля пільговим категоріям шахтарів до 15.10.2007;
- ліквідувати провалля, які виникли після закриття шахти ім. С.В.Косіора на території Чорнухинської селищної ради.
2.16. Розробити поетапну програму газифікації району до кінця 2007 року та на 2008 рік.
3. Спільно з управлінням транспорту та зв′язку облдержадміністрації (Балінський В.А.) опрацювати питання телефонізації міст Артемівська та   Зоринська   Перевальського району від мережі ВАТ “Укртелеком”.
До кінця року завершити телефонізацію пільгових категорій громадян, які мешкають у Перевальському районі.
4. Службі автомобільних доріг у Луганській області
(Корляков Б.М.) розглянути можливість щодо включення до переліку ремонтів доріг на 2007 рік проведення планово-поперджувального ремонту обласних автодоріг - 0131108 Червоний Прапор – Зоринськ; 0131101 Малоіванівка – Городище – Фащівка та районних автодоріг - С1311012 Бугаївка – Дельта;
С 1311022 Петрівка – Алчевськ – через сел. Адміністративний.
До 15.09.2007 вирішити питання огородження небезпечних ділянок автошляхів, які проходять через населені пункти району, в першу чергу автошляху Артемівськ – Перевальськ. 
5. Комісії облдержадміністрації з розподілу коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області (Арапов О.А.) розглянути питання щодо включення до переліку природоохоронних об¢єктів, фінансування яких буде здійснюватися у 2008 році:
- будівництво очисних споруд господарчих і побутових стоків у  смт  Чорнухиному;
- реконструкція каналізаційної насосної станції № 1 та будівництво двох нових ниток напірного каналізаційного колектору у м. Перевальську;
- придбання двох машин для збору, транспортування, знешкодження та складування побутових відходів для міст Артемівська, Перевальська.
6. Начальнику управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Позднякову М.В. надати пропозиції щодо включення до переліку об′єктів, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції у 2008 році, реконструкцію будівлі дитячого садка „Родничок”, розташованої за адресою: вул. Тухачевського, 1б, м. Перевальськ.
7. Начальнику Головного управління промислової політики та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Смірнову М.М. спільно з головою Перевальської районної державної адміністрації Бутенком І.М. опрацювати з Міністерством вугільної промисловості України питання щодо прискорення юридичної ліквідації ДВАТ „Шахта „Комісарівська” та ВАТ ДХК „Луганськвуглебуд” з урахуванням виплати заборгованості із заробітної плати та регресних виплат, а також передачі нежитлової будівлі „Будинок управління”, розташованої за адресою: вул. Леніна, 36, м. Перевальськ, що належить ВАТ ДХК „Луганськвуглебуд”, у спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст Перевальського району.
8. Про хід виконання розпорядження інформувати голову облдержадміністрації один раз у півріччя.
9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.
 
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                 О.М.АНТІПОВ